''Taraftarlar Türkiye'ye gitmemeli''

ABONE OL

Covid-19 nedeniyle Türkiye'yi kırmızı listeye alan İngiltere, UEFA'ya da Şampiyonlar Ligi finalinin değişikliği için baskı yapmaya devam ediyor

Şampiyonlar Ligi finali nerede oynanacak? İstanbul'da oynanması planlanan final için İngiltere'nin aldığı son karar sonrası gözler UEFA'ya çevrildi.

İngiltere, Covid-19 nedeniyle Türkiye'yi 'kırmızı' listeye alırken, Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanı Grant Shapps konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Şampiyonlar Ligi finalini İngiltere'de yapmaya hazır olduklarını dile getirirken ''Taraftarlar Türkiye'ye gitmemeliler. Federasyonumuz, finali İngiltere'ye getirmek için UEFA ile görüşmelerini sürdürüyor. Biz de finali burada oynatmaya açığız ancak son karar UEFA'nın'' ifadelerini kullandı.

''Kuzu kuzu gelip oynayacaklar''

Konuyla ilgili Akşam Gazetesi'ne yorumda bulunan TFF Başkanı Nihat Özdemir, ''Manchester City ve Chelsea, kuzu kuzu gelip oynayacaklar. Her şeyimizle finale hazırız. Bütün tedbirler alınmış. UEFA ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hiçbir şekilde başka yere alınması söz konusu olamaz'' ifadelerini kullanmıştı.

Kırmızı listeye alınmak ne anlama geliyor?

İngiltere, seyahat kısıtlamaları çerçevesinde ülkeleri yeşil, turuncu ve kırmızı renk olarak sınıflandırdı. Kırmızı listede yer alan ülkeye seyahat edenler, İngiltere'ye girmek istediklerinde 10 gün zorunlu otel karantinasında kalmak zorunda.

şampiyonlar ligi şampiyonlar ligi finali türkiye ingiltere uefa