Trabzonspor - Galatasaray muhtemel 11'ler

ABONE OL

Galatasaray, Süper Lig'de 2020-2021 sezonun 15. haftasında Trabzonspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

Süper Lig'de 2020-2021 sezonunun 15. haftasında Trabzonspor ile Galatasaray kozlarını paylaşacak.

Medical Park Stadyumu'nda saat 19:00'da oynanacak karşılaşmayı Halil Umut Meler yönetecek. Mücadele beIN Sports 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Trabzonspor: Uğurcan, Serkan, Hugo, Edgar Ie, Marlon, Baker, Nwakaeme, Abdulkadir Parmak, Flavio, Yusuf Sarı, Djaniny

Galatasaray: Okan, Omar, Marcao, Luyindama, Saracchi, Taylan, Feghouli, Belhanda, Emre Kılınç, Arda Turan, Oğulcan Çağlayan

Eksikler:

Trabzonspor: Trondsen, Abdulkadir Ömür, Ekuban

Galatasaray: Babel, Diagne, Muslera, Kerem, Etebo, Emre Taşdemir, Fatih Öztürk

Üst üste 2 kritik galibiyet

Sezona beklentinin altında bir başlangıç yapan Trabzonspor'da üst üste alınan 3 mağlubiyetin ardından Newton ile yollar ayrıldı. Özellikte Kasımpaşa karşısında 3-1 öne geçmişken sahadan puansız ayrılmak, İngiliz teknik adamın sonu oldu. Milli arada Abdullah Avcı ile anlaşan bordo-mavililer, BB Erzurumspor maçında 3 puanla ayrılmayı başardı. Yeni teknik adamla beyaz bir sayfa açmayı planlayan Trabzonspor, Ankara'dan galibiyetle tek golle galibiyeti aldı ve 2'de 2 yaptı. Yine de savunma oturtmayı başaran Avcı, henüz hücum konusunda takımını belli bir seviyeye getiremedi. Son hafta Sivasspor'a yarım pozisyon vermelerine karşın sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrılmaktan kurtulamadılar. Avcı'nın öğrencileri, Adana Demirspor'a elenerek de kupada büyük hayal kırıklığı yaşadılar. Ancak Karadeniz derbisinde 1-0 geriye düşmelerine rağmen Rizespor'u 2-1 mağlup etmeleri takımı gelecek adına umutlandırırken Hatay deplasmanında zor zorlanmalarına karşın sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılmaları yeniden zirveyi hedeflemeleri için ışık oldu.

Hem ivmeyi hem Terim'i kaybetti

İlk 4 resmi maçını da kazanarak sezona iyi bir başlangıç yapan Galatasaray'da derbiyle birlikte düşüşün başladığı gözlemlendi. Dev maçtan 1 puan alabilen sarı-kırmızılılar, Avrupa Ligi'nde de elenmekten Rangers karşısında kurtulamadı. Sarı-kırmızılılar ligde de ilk yenilgisini son maçta Kasımpaşa karşısında aldı. Sonrasında Alanyaspor'a mağlup olmaktan kurtulamayan Galatasaray'ın galibiyet hasreti 3 maça çıktı. Sarı-kırmızılılar, hasrete Erzurum'da son verdi. Ankaragücü maçını da tek golle kazanan Galatasaray, 6 puanı cebine koymasına rağmen taraftarı mutlu etmedi. Ancak milli ara öncesinde oynanan Sivasspor maçının belli bölümlerinde ortaya konan oyun, taraftarı gelecek adına umutlandırdı.

Üst üste aldığı galibiyetlerle yeniden zirveye ortak olmayı planlayan sarı-kırmızılılar, Kayserispor karşısında beklemediği bir darbe aldı. Çok sayıda pozisyona rağmen sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kalan Galatasaray, Rize'de aynı hataya düşmedi sahadan 4-0'lık net bir galibiyetle ayrıldı. Oyun olarak da rakibine ciddi bir üstünlük kuran sarı-kırmızılılar, Hatayspor ile puan kaybına tahammülü olmadığı bir maç oynadı. Galatasaray, deplasmanlardaki başarısını bu kez Ali Sami Yen'e de taşıdı ve rakibini 3-0 gibi net bir skorla geçti. Sarı-kırmızılılar, kupada da hata yapmadı ve Darıca Gençlerbirliği'ni tek golle mağlup ederek adını 16 turuna yazdırdı.

Ancak Galatasaray'ın bay haftasından lige dönüşü beklendiği gibi olmadı. Zirve için önemli bir avantaj yakalayabileceği mücadelede Fatih Karagümrük'e kötü bir oyunla yenildi. Üstelik Fatih Terim de gördüğü kırmızı kart sebebiyle kulübedeki gücünü kaybetti. Buna rağmen Göztepe karşısında etkili bir oyun ortaya koyan sarı-kırmızılılar, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak Trabzon öncesi moral depoladı.

Trabzonspor 5-4 önde

Trabzonspor ile Galatasaray arasında oynanan son 10 maçın 1'i berabere sonuçlandı. Bordo-mavililer 5 karşılaşmayı kazanırken sarı-kırmızılılar 4 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

trabzonspor galatasaray trabzonspor galatasaray