Trabzonspor sezon öncesi değerlendirmesi

ABONE OL

Geçen sezon şampiyonluğu son düzlükte Başakşehir'e kaptıran Trabzonspor, bu sezon zafere ulaşabilir mi? Bordo-mavililerin son durumu nedir? Şampiyonluk yolunda artı ve eksikleri nelerdir?

FUTBOO | Tam 36 sene.. Birçok kez yaklaşılan ancak ulaşılamayan o zafer... Peki Trabzonspor için 'O sene bu sene' diyebilir miyiz? Yoksa geçen sezon olduğu gibi pişmanlıklar ve 'keşkeler'den mi bahsedilecek? 

Trabzonspor geçen sezon, 2010-2011 yılından sonra şampiyonluğa ilk kez bu kadar yaklaşmıştı. Ancak onlar da pandemiden nasibini alan takımlardan biri oldu. Koronavirüs arasından ligde yalnızca 3 galibiyet alabilen bordo-mavililer, şampiyonluğu da Başakşehir'e hediye etti.

Peki bu sezon zafere ulaşılabilir mi? Açıkçası Trabzonspor'un bu macerası, birçok bilinmezliklerle başlıyor. İlk olarak Sörloth faktörünü ele alalım... Geçen sezonun gol yükünü sırtlayan ve ligde büyük fark yaratan Norveçli golcü, Trabzonspor'da kalacak mı? Bu sorunun cevabı, şampiyonluk ihtimalini de fazlasıyla etkileyecek.
Sosa ve Novak, yarıştaki rakibine gitti

Trabzonspor'da belki de geçen sezonun en dikkat çeken oyuncularının Sörloth, Sosa ve Novak olduğunu diyebiliriz. Ancak şu ana bakıldığında Sörloth'un durumu belirsiz, Sosa ve Novak ise şampiyonluk yarışındaki olası rakiplerinden Fenerbahçe'ye transfer oldu. Bu iki yıldızın yerleri ne ölçüde doldurulacak sorusu, şüphesiz takımın kaderini belirleyecek.

Transferler yapıldı ama...

Bordo-mavililer, kadroya Plaza, Marlon, Trondsen ve Flavio gibi 4 yabancı takviyesi yaptı. Açıkçası bu isimlerin kapalı kutu olduğu ve takıma adaptasyon sürecinde neler yaşanacağı bilinmiyor. Ancak Sörloth gibi bir scout başarısı olma ihtimalleri de azımsanmayacak kadar fazla. Son yıllarda Trabzonspor, bu tarz transferlerde iyi sonuçlar almayı başarıyor. 

Atanı ve tutanı iyi...

'Şampiyonluk için atan ve tutanın iyi olacak' ifadelerinin, son yıllarda özellikle Süper Lig'de doğru olduğu birçok kez kanıtlandı. Trabzonspor, geçen sezonun gol kralı Sörloth'u kadrosunda bulundururken ligin en iyi kalecilerinden biri Uğurcan Çakır'ı da şu ana kadar takımda tutmayı başardı. Bu iki oyuncu, bazı pozisyonlarda sorun yaşanması halinde bile yarışta önemli bir avantaj sağlayacaktır.

Eddie Newton tutacak mı?

Trabzonspor'da bir diğer belirsizlik ise Eddie Newton... Geçen sezon Ünal Karaman ile yolları ayıran ve Hüseyin Cimşir'i takımın başına getiren Trabzonspor yönetimi, bir kez daha risk alma yolunu seçti. Daha önce kariyerinde teknik direktörlük yapmayan Newton, Süper Lig'de şampiyonluk yaşamak için mücadele verecek. İlk başarısızlıkta faturanın ona çıkarılması hiç de sürpriz olmayacaktır.

Bordo-mavililer, geçen sezonki tecrübesi, bazı bölgelerdeki kalite farkı ve taraftarın hasretle birleşen şampiyonluk tutkusu sayesinde lig yarışının içinde olacağını kanıtlıyor. Trabzonspor'un kaderi, alınan risklerin vereceği sonuçlarla şekillenecek. Ya yeni bir hüsran ya da 36 yıllık hasretin sona ermesine tanık olacağız.

trabzonspor trabzonspor 2020/21 süper lig eddie newton