Trabzonsporlu futbolcuların kaçıncı kupası? Hamsik...

ABONE OL

Trabzonspor'un şampiyonluğu ile birlikte bazı futbolcular, kariyerlerindeki ilk şampiyonluğunu yaşadı. Bu futbolculardan birisi de takımın yıldızlarından Marek Hamsik oldu.

Trabzonspor ’un dünya yıldızı ismi Marek Hamsik, kariyerindeki ilk lig şampiyonluğunu Bordo-Mavili formayla yaşadı. Napoli’de 12 yıl oynayan Maradona’dan sonra İtalyan kulübünün en büyük efsanesi olarak gösterilen Hamsik, 35 yaşında bu sevinci Trabzonspor’da tattı. 

İlk lig şampiyonluğuna ulaşan diğer yabancı Koussi, Puchacz ve Siopis. Şampiyonluğun altyapıdan yetişen Uğurcan Çakır, Abdülkadir Ömür, Hüseyin Türkmen, Yusuf Erdoğan, Serkan gibi isimler için ise anlamı çok daha farklı. 35 kişilik A takım kadrosunda Süper Lig ’de şampiyonluk gören sadece 3 futbolcu vardı: Dorukhan, İsmail Köybaşı ve Visca. 

Hangi futbolcuların kaçıncı kupası?

Kariyerinde farklı ülkelerde lig kupası kazanan isimler şöyle: Cornelius Kopenhag’da 3, Nwakaeme Hapoel Beer Sheva’da 3, Denswil Brugge’da 3 ve Ajax’ta 2, Visca Zeljeznicar ve Başakşehir’de toplam 2, Trondsen Rosenborg’da 2, Djaniny Semedo Santos Laguna’da 2, Vitor Hugo Palmeiras’ta 1, Bakasetas AEK´da 1, Koita Montpellier’de 1 ve Gervinho Lille’de 1 kez şampiyon oldu. Bu isimler, kariyerlerine bir de Süper Lig şampiyonluğu eklediler. (Fanatik)