Transferlerden sonra yenilenen Fenerbahçe

ABONE OL

Fenerbahçe, sezon başında olduğu gibi devre arası transfer döneminin de şampiyonuydu. Mesut Özil ve İrfan Can Kahveci gibi futbolcuları kadrosuna katan sarı lacivertlilerin yeni kadrosuna göz atıyoruz.

FUTBOO | Mesut Özil'in Arsenal'den Fenerbahçe'ye transferi sadece Türkiye değil, Avrupa'da da çoğu kişiye göre devre arası transfer döneminin en dikkat çekici transferiydi. İşte böyle bir devre arası transfer dönemi geçirdi Fenerbahçe. Galatasaray'ın da istediği İrfan Can Kahveci'yi Başakşehir'den kadrosuna katan sarı lacivertliler, Attila Szalai ve Bright Osayi-Samuel hamleleri ile de kadrosunu güçlendirdi.

Yapılan transferlerden sonra Fenerbahçe'de bir değil, iki takım çıkacağını rahat bir şekilde söyleyebiliriz.

Savunma hattından başlayalım. Sezon başı sol bek, stoper ve sağ bek bölgesinin tamamı yeni transferlerden oluşuyordu. Alınan oyunculardan Lemos'un bekleneni verdiğini söylemek güç. Savunma hattı özellikle sezon başı sinyal veren Fenerbahçe, bu bölgeyi Macaristan milli takımının da stoperi olan Attila Szalai ile güçlendirdi. 23 yaşındaki futbolcu, gelecek adına da çok iyi sinyaller veriyor. Fenerbahçe, Szalai'den uzun yıllar faydalanabilir veya yüksek bir bonservis ücretiyle satabilir. Hem kadroyu güçlendirdiler, hem de geleceğe yatırım yaptılar. 

Orta 3'lüde kim oynayacak?

Mesut Özil ve İrfan Can Kahveci transferleriyle de orta saha bir hayli sınıf atladı. Fenerbahçe için zaten ligin en geniş kadrosu diyoruz ama orta sahası için Avrupa seviyesinde bir orta saha havuzu oldu. 4-3-3 sistemini tercih eden Erol Bulut, ortadaki 3'lü için Gustavo, Sosa, Ozan, Mert Hakan'ı kullanıyordu. Ofansif futbolcu olarak burada zaman zaman Pelkas da kullanıldı. Transferlerin ardından Pelkas sol kanada kayacak. Ortadaki üçlü için şimdi forma savaşı verecek futbolcular ise Mesut, İrfan, Gustavo, Sosa, Ozan, Mert Hakan olacak. 

Gustavo bu takımın olmazsa olmazlarından. Yanında oynayan Ozan da belkide kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor. Mesut'un orta 3'lünün hücuma dönük yerde oynayacağını düşünürsek Gustavo ve Mesut ile birlikte diğer boşta kalan yer için İrfan Can Kahveci, Ozan Tufan ve Mert Hakan Yandaş'ın forma savaşı vereceği ve/veya dönüşümlü olarak oynayabileceğini söyleyebiliriz.

Erol Bulut'un orta saha tercihleri...

Bir anda yedek durumuna düşen Jose Sosa da Mesut Özil yerine maçların durumuna göre forma şansı bulabilir. Tabii Erol Bulut formasyonda da değişikliğe gidebilir. O kadar çok oynatabileceği futbolcu var ki... Fenerbahçe'de sezon başında takımın üstüne kurulması gerektiği söylenen Jose Sosa'ya bile şu anda boş yer bulunamıyor.

Sezonun ilk yarısında Fenerbahçe'nin kanatlardan istediği tehlikeleri yaratmakta zaman zaman zorlanabildiğini görmüştük. Bek pozisyonunda Caner başta olmak üzere Nazım Sangare ve Gökhan Gönül'den baya bir verim aldı Erol hoca. Aslında Novak dışında diğer üç futbolcu hücum organizasyonlarında çok iyi yer aldı. Caner Erkin'in asist sayıları zaten ortada. Ancak 4-3-3'ün sağ kanadından istediği verimi pek fazla aldığını söyleyemeyiz. 
Kanat rotasyonu da tamamlandı

Valencia ve Sinan burada dönüşümlü oynadı, zaman zaman çok da iyi performanslar ortaya koydular. Ancak ligin açık ara rotasyona en uygun kadrosu olan Fenerbahçe, burada da rotasyonu genişletmek istedi ve QPR'dan Bright Osayi-Samuel'i kadrosuna kattı. İngiliz futbolcu gelir gelmez hızını ve ne kadar tehlikeli olabileceğini gösterdi. Aynı zamanda Szalai gibi o da 23 yaşında ve Szalai için söylediğimiz şeylerin aynısını Samuel için de söyleyebiliriz.

Özetle zaten çok geniş bir kadrosu olan Fenerbahçe'nin eli şimdi çok daha güçlü. Yedek kadrosu bile ligin üst sıralarına oynayabilecek kapasitede oldu. Şimdi Fenerbahçe için önemli olan Erol Bulut'un bu geniş kadroyu nasıl kullanacağı olacak.

fenerbahçe mesut özil irfan can kahveci attila szalai fenerbahçe kadrosu süper lig erol bulut