'Tüm sistemi değiştirmek zor'

ABONE OL

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, A Spor'a verdiği röportajda Mesut Özil transferi, takımının oyun planı ve birçok konuda açıklamalar yaptı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, takımın genel durumu ve Mesut Özil transferi hakkında konuştu.

A Spor'a açıklamalar yapan Erol Bulut, oyun sistemi için "Defansa çok önem veriyoruz. Fenerbahçe'de 22 gol yemişiz, bence biraz fazla kalemizde gol gördük. Defans anlayışı, ligin başında tam istediğimiz anlamda gerçekleştiremiyorduk, son haftalarda daha iyi gidiyor. Sezon başında düşüncem topu hızlı kazanıp, rakip kaleye hızlı gitmekti. Bu tam aklımdaki gibi gitmedi. Sonra rakibe topu verip, sıkıştırıp, kazanarak kaleye gitme kararı aldık, o iyi bir görüntü çizdi. 6 maçın 5'ini kazandık bu felsefeyle" ifadelerini kullandı.

'Takım arkadaşları yardımcı olmalı'

Mesut Özil transferi hakkında da konuşan Bulut, "Mesut’un kalitesini konuşmaya gerek yok. Benim için Mesut Özil gelmiş geçmiş en iyi on numaralar arasında. Mesut bizim oyun felsefemize büyük katkı sağlayacaktır. Sezon başı kampı yaşamadı bizimle. Şu anda bütün sistemi bir futbolcu üzerine değiştirmek zor. Mesut Özil, sistemimizde en iyi şekilde yerini alacaktır. Takım arkadaşları da ona yardımcı olmalı. İyi analiz edeceğiz" dedi.

Yıldız futbolcunun Almanya Milli Takımı ve Arsenal'de yaşadıklarına da değinen Erol Bulut, "Mesut Özil'e hem İngiltere'de hem Almanya'da yapılan yanlışlara takım arkadaşlarıyla birlikte sahada yanıt vereceğiz." şeklinde konuştu.
 

erol bulut mesut özil fenerbahçe