Türkiye - Cebelitarık muhtemel 11'ler

ABONE OL

A Milli Takım, 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 9. maçında Cebelitarık ile kozlarını paylaşacak. İşte kritik maç öncesinde öne çıkan bilgiler ve takımların son durumları...

2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu 9. maçında Türkiye ile Cebelitarık karşı karşıya gelecek. 

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı Ukraynalı hakem Serhiy Boiko yönetecek. Mücadele saat 20:00'den itibaren TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Muhtemel 11'ler

Türkiye: Uğurcan, Zeki, Çağlar, Merih, Caner, Berat, Ozan Tufan, Hakan, Kerem, Halil, Burak

Cebelitarık: Banda, Bosio, Roy Chipolina, Olivero, Wiseman, Joseph Chipolina, Annesley, Torrilla, Walker, Valarino, Styche

İpler Norveç'in elinde

Eleme grubunda 7 puanla liderlik koltuğunda oturan A Milli Takım, EURO2020'de ciddi bir travma yaşadı. Büyük umutlarla gidilen turnuvadan puansız dönülürken yalnızca da 1 gol attı. Bu kötü tecrübenin ardından takımın nasıl bir reaksiyon vereceği merak ediliyordu.

İstanbul'da oynanan mücalede 2-0 öne geçilmesine karşın son dakika golüne engel olunamadı ve A Milli Takım, sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrılmak zorunda kaldı. Sonrasında ise Cebelitarık karşısında ilk yarı golsüz sona ermesine karşın ikinci devrede gelen 3 golle 3 puanı kapmayı başardılar. Sonrasında ise Hollanda karşısında 6-1'lik yenilgi, Şenol Güneş'in sonu oldu.

Tecrübeli teknik adamla yollar ayrılırken yerine Alman Stefan Kuntz ile anlaşmaya varıldı. Norveç'in 2 puan gerisinde olan Milli Takım, Dünya Kupası için en kritik maçlarından birine çıktı. Kadıköy'de oynanan karşılaşma 1-1 bitti ve Milli Takım grupta 3. sırada kaldı.

Letonya maçını son anda gelen golle kazanan Milliler, son iki mücadeleyi kayıpsız geçip rakiplerinin puan kaybını beklemek zorunda kalacak.

Grupta puan durumu;

1- Hollanda - 19 puan
2- Norveç - 17 puan
3- Türkiye - 15 puan
4- Karadağ - 11 puan
5- Letonya - 5 puan
6- Cebelitarık - 0 puan

İlk maçı 3-0 kazandı

Milliler, Cebelitarık ile ilk kez yine bu grupta karşı karşıya geldi ve mücadeleyi 3-0'lık skorla kazandı.

Aday kadro

Kaleci: Ersin Destanoğlu, Sinan Bolat, Uğurcan Çakır

Defans: Zeki Çelik, Mert Müldür, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Caner Erkin, Rıdvan Yılmaz

Orta saha / Forvet: Abdülkadir Ömür, Cengiz Ünder, Berat Özdemir, Berkan Kutlu, Orkun Kökçü, Ozan Tufan, Taylan Antalyalı, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu, Burak Yılmaz, Halil Dervişoğlu, Kenan Karaman, Serdar Dursun

türkiye cebelitarık türkiye cebelitarık dünya kupası avrupa elemeleri