Türkiye Kupası Şampiyonu Atiker Konyaspor

ABONE OL

Eskişehir'de oynanan Ziraat Türkiye Kupası finalinde, 120 dakika sonucu değişmeyen maçta penaltılar sonucu 4-1 kazanan Atiker Konyaspor, 2016-2017 sezonu Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü.

Ziraat Türkiye Kupası final mücadelesinde 120 dakika gol sesi çıkmadı. Penaltı atışları sonucunda 4-1 kazanan Atiker Konyaspor, sezonu Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu olarak tamamladı.

MEŞALEDEN DOLAYI MAÇ DURDU

Eskişehir Yeni Atatürk Stadı’ndan oynanan karşılaşmanın hemen başında yakılan ve sahaya atılan meşalelerden dolayı oyun bir süre durdu. Tekrar başlayan mücadelede aynı sıkıntılar yaşanınca Fırat Aydınus oyunu tekrar durdurup gözlemcilerle konuştu ve maç tekrar başladı.

ŞUT DENEMELERİ

Karşılaşmanın ilk şutu 12. dakikada Milosevic’in etkisiz vuruşuyla geldi. 29’da da Mahmut uzaktan kaleyi denedi sert şutta top Serkan’da kaldı.

TRİBÜN OLAYLARI MAÇI DURDURDU

Tam bu şut sırasında tribünlerde olaylar çıktı. Üst tarafında Medipol Başakşehirli taraftarların alt tarafta da ev sahibi olan Eskişehirspor’un taraftarları arasında olaylar çıktı. Alt tribün boşaltılıp, taraftarlar Konyaspor tribününe tahliye edildi ve 32. dakikada maç yeniden durdu ve 35. dakikada tekrar başladı.



MAÇIN İLK TEHLİKESİ VİSCA’DAN

Maçın en tehlikeli pozisyonu 40. dakikada Visca’dan geldi. Bosnalı oyuncunu sağ ayak içiyle vurduğu top direğin hemen yanından auta çıktı. 6 dakika uzatma verilen devre sonunda 49. dakikada Cengiz içeri tehlikeli girdi ama ortasını savunma uzaklaştırdı. İlk yarı golsüz eşitlikle sonuçlandı

.

İKİNCİ YARIYA BAŞAKŞEHİR ETKİLİ BAŞLADI

Fırat Aydınus’un düdüğüyle başlayan ikinci yarıda ilk deneme 48. dakikada Cengiz ile geldi top Serkan’ın kucağında kaldı. 59. dakikada ise Mossoro’nun mükemmel ortasında Mahmut gole yaklaştı ama kafa vuruşunda top auta çıktı.

ÖMER ALİ DİREĞE TAKILDI

Dakikalar 65’i gösterdiğinde Atiker Konyapor gole çok yaklaştı ama Ömer Ali’nin vuruşunda Volkan’ın da müdahale ettiği top direkten döndü.

ADEBAYOR GOLE ÇOK YAKLAŞTI

Alparslan Erdem’in ortasında 80. dakikada Adebayor çok iyi bir kafa vuruşu yaptı ama Serkan aynı güzellikte kurtardı. 81. dakikada da ters taraftan Uğur’un ortasında Epureanu’nun kafa vuruşu auta gitti.



GOL GELMEDİ VE MAÇ UZADI

Maçın son dakikalarında 87’de Ali Çamdalı uzaktan şansını denedi ve top kaleyi bulmadı, 88’de de Cengiz’in kafa vuruşu kaleyi bulmayınca maçın 90 dakikası 0-0 eşitlikle sonuçlandı ve final uzatma dakikalarına gitti.

UZATMADA DA İLK DEVRE GOL YOK

Uzatma dakikalarının 94. dakikasında Milosevic önünde düşen topta müsait durumda topu dışarıya yolladı. 102. dakikada ise Emre’nin güzel ortasında Cengiz’in kafa vuruşunu Serkan çok iyi çıkardı. 105. dakikada Mustafa Pektemek kolunun üzerine düştü, kolu çok kötü sakatlandı ve oyunu terk etti. İlk devre golsüz sona erdi.

KUPA PENALTI VURUŞLARINA KALDI

Uzatmanın ikinci devresinin başında 107. dakikada Fofana’nın vuruşu Volkan Babacan’da kaldı. İki takımın da yorgunluğunun iyice ortaya çıktığı devrede gol sesi çıkmayınca maç penaltı vuruşlarına gitti.

ŞAMPİYON KONYASPOR

Penaltı vuruşlarında, Atiker Konyaspor adına Hora, Bajic, Vukovic ve Skubic atışlarında golü buldu. Medipol Başakşehir’de ise Emre vuruşunu gole çevirirken, Epureanu ve Cengiz vuruşlarını gole çeviremedi. Atiker Konyaspor mücadeleden 4-1 galip ayrılarak 2016-2017 sezonu Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu oldu.

Görkem Candan - futboo.com



aykut kocaman atiker konyaspor medipol başakşehir ziraat türkiye kupası final abdullah avcı