Üç Büyükler'in Divan Başkanları buluştu

ABONE OL

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük'ün ev sahipliğindeki organizasyonda Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk ile beraberlerindeki Divan Yönetim Kurulu üyeler bulundu. Öğle yemeğinin yenildiği ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulan etkinliğe Fenerbahçe Başkanvekili Semih Özsoy da katıldı.

Faruk Ilgaz Tesisleri'nde organize edilen buluşma basına da açık gerçekleştirildi. Öğle yemeği öncesi Yüksek Divan Kurulu başkanları dostane açıklamalarda bulundu.



Vefa Küçük:  Ezeli ve ebedi dost ve rakipleriz

Ev sahibi olarak söz alan Vefa Küçük, “Beşiktaş Kulübü’nün Değerli Divan Başkanı Sayın Tevfik Yamantürk, Galatasaray Kulübümüzün Değerli Başkanı Sayın Eşref Hamamcıoğlu, davetimize icabet ederek, Kulübümüze ve yemeğimize şerefler verdiniz. Yanlarınızdaki 2'şer divan kurulu görevlisi arkadaşlarla aramıza katıldınız. Mutluluğumu ifade ederek sözlerime başlıyorum. Biz ezeli ve ebedi dost ve rakipleriz. Camialarımız kardeştir. Spor sahalarında rakibiz ama müsabakalar bittikten sonra kardeşliğimiz bakidir.

Vefa Küçük: Lokomotiv Moskova karşısında Galatasaray’a başarılar diliyorum

Bugün de bu temayı ve imajı yaratmak için 3 değerli başkan bir aradayız. Ben Galatasaray Kulübümüze bu akşam yapacakları Lokomotiv Moskova maçında başarılar diliyorum. Kalbimiz, gönlümüz bu akşam onlarla beraber.

Vefa Küçük:  Fikret Orman’a ve yeni seçilen yöneticilere başarılar diliyorum

Beşiktaş Kulübümüzde 2 gün önce yeni seçim yaptılar. Fikret Orman’a ve yeni seçilen yöneticilere başarılar diliyorum. Bu güzel bir başlangıç. Bu geleneği daha sonra sırasıyla her iki başkanımızın davetiyle bir araya geliriz. Yemeği birlikte yiyeceğiz. Yanımızda Galatasaray Kulübümüzün Kalamış tesisleri var. Sayın Eşref başkanımızın ikramıyla orada da çay kahve içeceğiz. Yalnız Fenerbahçe tesislerinde değil, Galatasaray tesislerinde de bir arada olma imkanımız olacak. Siz değerli basın mensuplarına da teşekkür ediyorum. Görsel ve yazılı olarak bu buluşmayı değeriyle nakledersiniz" açıklamasında bulundu.

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk: Ülkemizin bu birlikteliğe ihtiyacı var

Ardından söz alan Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, “Vefa beye teşekkür ederiz. Büyük nezaket gösterdi. Bizleri toparladı. Kendisinin bana söylediği bizden evveldeki başkanlarla da bu toplantıları yapıyorlarmış. Bunu gelenek haline getirmişler. Ülkemizin buna ihtiyacı olduğuna düşünüyorum. Çünkü ülkemiz varsa, kalpten söylüyorum; kulüplerimiz var. Kulüplerimiz varsa da bizlerin bu kulüplerde değeri var. Tek sermayeleri kavga etmek olan insanların Türk sporunu getirdikleri durumdan inşallah dibe vurmuşuzdur. Buyurduğunuz gibi birlik ve beraberlik içinde birbirimizin sadece rakibimiz olduğunu bilerek ama dost olduğunu unutmadan umarım gelecek nesillere bu dostluğu, arkadaşlığı, bu beraberliği teslim edebiliriz. Unutmayalım ki bu kulüpler Cumhuriyetin devraldığı kulüplerdir, hatta müesseselerdir.  Dolayısıyla bunlara gözümüz gibi bakmalıyız ve korumalıyız. Tabii ki içeride rekabet edeceğiz ama dışarıya çıktığı zaman ben bir takım şeyleri anlamakta zorluk çekiyorum. Bu akşam Galatasaray’ın oynayacağı maçta Rusya takımını tutma kafasını anlayamıyorum. Başkanım çok teşekkür ediyorum. Büyük nezaket gösterdiniz” ifadelerini kullandı.


Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu: Bu toplantı çok önemli

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu da, “Ben de Fenerbahçe Spor Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük’e insiyatifi için çok teşekkür ediyorum. Kendisiyle bir iki defa telefonda görüşerek böyle bir organizasyon yapma niyetimizi belirtmiştik ama kendisi daha aktif davrandı. Bugün bizi burada ağırlıyor. Yemekten sonra Galatasaray tesislerine geçip, kahve ikramında da biz bulunacağız. Bu toplantı çok önemli. Çünkü ülkemizin en çok birlik beraberliğe ihtiyacı olduğu zamanda Cumhuriyet'ten miras kalan 3 kulübümüzün en üst kurullarının başkanlarını böyle bir insiyatif alması umarım her 3 kulübün renklerine gönül veren taraftarlarımıza örnek olacaktır. Bu örneği yönetim kurulu iş birliklerine ve müsabakaların yapıldığı statlara, salonlara yansıtacaklardır.  Çok önemsiyorum, hep yapmayı düşündüğümüz bir şeydi. Vefa beyin insiyatifinde böyle bir şeyin başlaması bana divan kurulu arkadaşlarıma çok büyük heyecan ve memnuniyet verdi.  Herkese çok teşekkürler” dedi.

Semih Özsoy: Umutlandık

Fenerbahçe Başkanvekili  Semih Özsoy da, “Hoş geldiniz, şeref verdiniz. Hem sahada, hem saha dışında, birliğin ve beraberliğin devam etmesi dileğiyle. Sizin gibi büyük insanların bunu uygulaması bizi umutlandırdı.  Hayırlı olsun. İnşallah devamı da sürer” diye konuştu.

Beşiktaş Divan Kurulu İkinci Başkanı Fethi Hinginar ise, “Bu organizasyonu yapmış olmanız hepimizi çok mutlu etti. Sadece dileğimi paylaşmak istiyorum. Aynı şekilde kulüp başkanlarımız da bir araya gelsinler. Bu birlikteliği ve dostluğu bütün topluma en sağlam ve güçlü şekilde, 3 büyük kulüp vererek; Türkiye’yi yeniden sporda bir araya getirelim” talebinde bulundu.

Fethi beyin sözlerine istinaden  Semih Özsoy, “Büyük rastlandı, aslında bugün burada Ali Başkan da olacaktı ama güzle tesadüftür ki bugün bütün başkanlar bir arada. Yeni gelişmelerle kararlar almak için. Belki de bilmeden başlangıç oldu. Eminim devamı da gelecek. Bundan sonra daha sık görüşmek dileğiyle” dedi.

Konuşmaların ardından hep birlikte yemekte yenildi ve Kalamış’ta bulunan Galatasaray tesislerine geçildi. Divan Kurulu başkanları burada da birlik ve beraberlik mesajı verdiler, kahve içtiler.  

Fotoğraflar: Burak Saltık

yüksek divan kurulu fenerbahçe galatasaray beşiktaş vefa küçük eşref hamamcıoğlu tevfik yamantürk semih özsoy faruk ılgaz tesisleri