Villarreal Avrupa'da tarih yazdı!

ABONE OL

UEFA Avrupa Ligi'ni namağlup şekilde kazanan Villarreal, tarihte bunu başaran 8. takım oldu.

UEFA Avrupa Ligi finalinde Manchester United'ı penaltı atışları sonucu mağlup edip kupayı kazanan Villarreal, tarihinde ilk kez Avrupa Ligi kupasını kazanırken bu başarıyı namağlup bir şekilde gerçekleştirdi.

Villarreal, Avrupa Ligi'nde grup aşamasından bu yana 15 maç oynarken 13 karşılaşmayı kazandı, 2 maçı da berabere bitti. İspanyol ekibi, sadece gruptaki Maccabi Tel-Aviv ve Arsenal ile yarı final rövanş maçında berabere kaldı.

Galatasaray ile aynı kategoride

İspanyol ekibi, UEFA Kupası / Avrupa Ligi tarihinde namağlup bir şekilde kupayı kazanan 8. takım olarak da tarihe geçti. Galatasaray da 2000 yılında hiçbir maç kaybetmeden UEFA Kupası'nı kazanmıştı.

Tarihte bu başarıyı daha önceden Galatasaray, Tottenham, Mönchengladbach, Göteborg, Ajax, Feyenoord ve Chelsea başarmıştı.

En çok golü Sivasspor'dan yedi

Öte yandan Villarreal'in kupaya uzanan serüveninde bir maçta en fazla gol yediği takım Sivasspor oldu. İspanyol temsilcisinin grup aşamasında Sivasspor'u 5-3 yendiği maç, bu sezon Villarreal'in kalesinde en çok gol gördüğü maç oldu.

Unai Emery tarihe geçti

Ayrıca Villarreal'in teknik direktörü Unai Emery, bu kupayı 4. kez kazandı ve kupayı en çok kazanan teknik direktör olarak tarihe geçti.