'Yanına kar bırakmayacağız'

ABONE OL

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kulüp televizyonuna Medipol Başakşehir maçında yaşananlarla ilgili açıklamalar yaptı.

Galatasaray teknik direktörü Fatih Terim, dün akşam oynanan Medipol Başakşehir maçında hakem Zorbay Küçük'ün sarı-kırmızılı futbolculara söylediği iddia edilen sözlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte Fatih Terim'in sözleri;

Başakşehir maçının hakemiyle ilgili bir şeyler söylemeliyiz. Nasıl bir psikoloji ve düşünce yapısıyla stada geldiğine dair bilgim yok. Başlangıç noktasından itibaren yaşananları Galatasaraylılarla paylaşmak istiyorum, Galatasaray Televizyonu'nda. Yediğimiz ilk golden sonra oyuncularımızın kurallar çerçevesinde bir itirazı var. Tam o esnada hakemin vücut diline dikkatle bakılmasını istiyorum. Agresif bir ruh hali var. O anda ağzından çıkan 'Go ulan' ifadesi var. Bunu duyan oyuncularımız var, Kerem bunu neden sorduğunu söylüyor ve hemen sarı kart görüyor. Sonrasında Kerem bir kez daha nedenini soruyor ve hakem onu azarlıyor. Hakem, oyuncumuzu azarlama hakkını kendinde buluyor. Kerem devre arasında bunu hocalarıyla paylaşıyor soyunma odasında. İkinci yarı başlamadan önce Necati hoca, hakeme bunu soruyor ve hakem böyle bir şey duymadığını söylüyor. Necati hoca da kendi oyuncusunun beyanının esas olduğunu belirtiyor. Hakem de ona, 'Senin futbolcun yalancı' diyor.

Hakemden şikayetçi olacağız

TFF, Kerem'e yalancı diyen hakemin disiplin talimatının hakaret içeren maddesinden disiplin kuruluna sevk edecek mi etmeyecek mi? Doğal olarak bunun peşinde olacağız. Her şeyi dinlediğim için olayın her tarafına vakıfım. Biz bu hakemden, adli makamlar ve TFF nezdinde şikayetçiyiz. Kulüp avukatlarımız, olaya tanık olan herkesten yazılı beyan alacak. Yaşanan hiçbir şeyi hakemin yanına kar bırakmayacağız. Tüm olaya, federasyonun temsilcileri de şahit. Ben onlara değişik bir şekilde de sordum, bizim her şeyimizi not ediyorsunuz bunları da edin dedim. Böyle bir talebimiz oldu, yazacaklarını söylediler. İnanıyorum ki yazacaklar. Stat kameraları da her şeyi kaydetmiştir.

Tahrik ediyor

İkinci yarıya çıkmadan önce, bizim oyuncularımız ve çalışanlarımıza dönerek "Ben sizin ne yaptığınızı çok iyi biliyorum" diyor. Ardından bu cümlesi tepki görünce, takım kaptanımız Arda'yla göğüs göğse gelip tahrik ediyor. Bunu en az 10-15 kişi gördü. Kayıtları da vardır muhtemelen. Yüzünde alaycı bir gülüşle, herkesi tahrik etmeye çalışan bu kişiden nasıl bir yönetim beklersiniz? Bu ruh haliyle imkan var mı? Kafasındaki bu düşünceyle doğru bir hakemlik yapmasına imkan var mı? Biz diyor muyuz, "Tüm Galatasaraylılar da sizin ne yaptığınızı çok iyi biliyor" diye. Maalesef bu atmosfer içerisinde hangi durum, bu sözleri sarf edecek hale getirmiştir? Ben bir Galatasaraylı olarak, bu cümleye çok ayrı bir yer veriyorum.

Seni uyarıyorum

Sonra Arda hakeme, "Hocam erken gösterdin kartı" diyor. Hakem de Arda'ya "Ne oldu, bana da mı krampon fırlatacaksın?" diye cevap veriyor. Birçok arkadaş bu hadiseyi unutmuştur ama o unutmamış. Bak Zorbay kardeşim, çok genç bir hakemsin. Sen bırak Arda'yı, Galatasaray futbolcusunu, hiç kimseye ve hiçbir futbolcuya bunları söyleyemezsin. Arda Türk futboluna çok büyük hizmetler vermiş ve en üst seviyede futbol oynamıştır. Arda'nın o eylemi yaptığı hakemler, nasip ya, Danimarka ekibiyle oynadığımız maçı yönettiler. Orada Arda'yla hakemler sarmaş dolaş oldu ve o olayı şakalaşacak kadar büyük erdeme döktüler. Arda'ya ve olaya karşı kin gütmediler. Bu kadar olgunlar, kompleks yapmadılar. Hiçbirinin böyle tavırları yok. Ben de seni buradan uyarıyorum. Değil Zorbay Küçük, hiç kimse Galatasaray oyuncusuna 'yalancı' diyemez. Kötü tavırlar içerisinde bulunamaz. Bu benim sana kişisel uyarımdır.