Zenit - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda ?

ABONE OL

Ziraat Türkiye Kupası'na veda eden, Spor Toto Süper Lig'de istediği sonuçları alamayan Fenerbahçe Zenit'i eleyerek hem Kupa'da son 32 takım arasına kalmak hem de taraftarlarını mutlu etmek amacında olacak. Peki Zenit - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda ?

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe Son 32 Turu rövanş maçında Rusya'nın Zenit takımıyla karşılaşıyor. Ziraat Türkiye Kupası'na veda eden, Spor Toto Süper Lig'de istediği sonuçları alamayan Fenerbahçe Zenit'i eleyerek hem Kupa'da son 32 takım arasına kalmak hem de taraftarlarını mutlu etmek amacında olacak.

Fenerbahçe nasıl tur atlar?

İlk maçı Islam Slimani'nin golüyle 1-0 kazanan Fenerbahçe her türlü galibiyet ve beraberlik halinde tur atlayacak. Ayrıca 2-1, 3-2 gibi tek farklı gollü yenilgilerde turu geçen taraf yine sarı-lacivertli ekip olacak. Zenit'in 1- galibiyeti halinde maç uzatmalara gidecek. Uzatmalarda da eşitlik bozulmazsa penaltı atışları sonucu belirleyecek. Rus ekibinin tur atlaması için Fenerbahçe'yi en az 2 farkla mağlup etmesi gerekiyor.

Zenit - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda ?

Zenit - Fenerbahçe karşılaşması 21 Şubat Perşembe akşamı TSİ 20:55'te başlayacak ve beIN Sports 1 ekranlarından naklen yayınlanacak.

Zenit-Fenerbahçe karşılaşmasını İngiliz hakem Michael Oliver yönetecek.

Muhtemel onbirler

Zenit: Lunev - Anyunov, Ivanovic, Rasitsky, Nablullin - Mak, Barrios, Kranivetter, Hernani - Driussi - Dzyuba

Fenerbahçe: Harun - Şener, Skrtel, Sadık, Hasan Ali - Mehmet Topal, Jailson - Moses, Eljif, Alper - Ayew 

Zenit 3 transfer yaptı

Maçlarını 68 bin 134 kişi kapasiteli St. Petersburg Krestovsky Stadı'nda oynayan Zenit 1925 yılında kurulmuş. Rus Premier Ligi'nde lider durumda bulunan mavi-beyazlı ekibi 42 yaşındaki Sergei Semak çalıştırıyor.

Son lig maçını 9 Aralık'ta Rubin Kazan'a karşı oynayan Zenit 2 aylık süre içinde resmi maç olarak sadece Fenerbahçe ile karşılaştı.

Rus ekibi ara transfer döneminde orta saha oyuncusu Leonardo Parades'i Paris SG'e satarken, Boca Juniors'tan Wilmar Barrios, Shaktar Donetsk'ten Yaroslav Rasitsky ve Rubin Kazan'dan İranlı forvet Sardar Azmoun'u kadrosuna katmıştı.

Skrtel ve Neto karşı karşıya

Zenit - Fenerbahçe maçının bir özelliği de Skrtel ile Neto'yu karşı karşıya getirecek olması. Martin Skrtel daha önceki yıllarda Rus ekibinin formasını giyerken Neto geçtiğimiz sezon kiralık olarak Fenerbahçe'de oynamıştı.

Sarı-lacivertli ekip geçtiğimiz sezonun başında Zenit'ten Brezilyalı Giuliano'yu transfer etmiş, bu sezonun başında da Suudi Arabistan'a satmıştı.

Isla cezalı, Mehmet Ekici sakat

Temsilcimiz de ilk maçta sarı kart görerek cezalı duruma düşen Mauricio Isla forma giyemeyecek. Sakatlığı süren Mehmet Ekici de bu karşılaşma da yok. Ayrıca Nabil Dirar, Roberto Soldado, Serdar Aziz ve Miha Zajc isimleri UEFA listesinde olmadığı için Zenit'e karşı mücadele edemeyecekler.

Sarı-lacivertli takımın Zenit'le oynadığı ilk maçta ve Atiker Konyaspor'la oynanan son lig maçında ilk onbirde görev yapan Mathieu Valbuena da Rusya'ya götürülmedi. 

Teknik direktör Ersun Yanal'ın pazartesi akşamı Vodafone Park'ta Beşiktaş'la oynanacak derbiyi de düşünerek hafif sakatlığı olan Valbuena'yı dinlendirdiği belirtildi.

Ayrıca sarı-lacivertli takımın lig maçlarında oynatmak üzere TFF'ye gönderdiği 28 kişilik listede bulunmayan ancak Avrupa Kupası maçlarında yer almasında da bir sakınca olmayan Yassine Benzia da Valbuena gibi Rusya'ya giden kafileye alınmadı. Sakatlığı tamamen düzelen Tolgay Arslan ise kadroda yer aldı.

Fenerbahçe'nin Rusya'ya giden kafilesinde şu oyuncular bulunuyor:

Volkan Demirel, Harun Tekin, Abdullah Yiğiter, Martin Skrtel, Sadık Çiftpınar, Roman Neustadter, Şener Özbayraklı, Mehmet Topal, Eljif Elmas, Jailson, Tolgay Arslan, İsmail Köybaşı, Hasan Ali Kaldırım, Abdülcebrail Akbulut, Alper Potuk, Victor Moses, Andre Ayew, Islam Slimani, Michael Frey.

Rus takımlarıyla 10. maç

Fenerbahçe 45 yıllık Avrupa Kupaları tarihinde 9 kez Rus takımlarıyla karşılaştı. Bu maçların 3'ünü kazanan, 3'ünde berabere kalan sarı-lacivertli ekip, 3 maçtan da yenik ayrılmıştı.

Fenerbahçe; Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldiği 2007-2008 sezonunda grup aşamasında CSKA Moskova ile Moskova'da oynadığı maçta 2-2 berabere kalmış, Kadıköy'deki karşılaşmayı ise 3-1 kazanmıştı.

2012-2013 sezonunda Fenerbahçe bu kez Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda Spartak Moskova ile eşleşti. Rusya'daki 2-1'lik yenilginin rövanşı 1-1 sonuçlanınca Fenerbahçe kupaya veda etmişti.

2015-2016 sezonunda UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda Lokomotiv Moskova'yla eşleşen sarı-lacivertli ekip ilk maçı 2-0 kazanmış, Moskova'daki 1-1'lik sonuçla tur atlayan taraf olmuştu.

2016-2017 sezonunda ise bir başka Rus ekibi FC Krasnodar ile karşılaşan temsilcimiz iki maçı da 1-0 kaybederek UEFA Avrupa Ligi'ne Son 32 Turu'nda veda etmişti.

Fenerbahçe Avrupa'da 230. kez sahada

UEFA Avrupa Ligi'ne iyi bir başlangıç yapamayan isteyen temsilcimiz Fenerbahçe, 44. sezonunu geçirdiği Avrupa Kupaları'nda 230. maçına çıkacak.

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'i 2. sırada tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılmaya hak kazanan Sarı-Lacivertliler, Avrupa arenasında bugüne kadar yaptığı 229 maçta 84 galibiyet, 48 beraberlik ve 97 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda rakip filelere 283 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 335 gol gördü.

En başarılı sezon 2012-13

Sarı-lacivertli ekibin UEFA Avrupa Ligi'nde en başarılı dönemi 2012-13'te yarı finale çıktığı sezondu. Aykut Kocaman yönetimindeki Fenerbahçe; Marsilya, Mönchengladbach ve AEL Limassol'un bulunduğu C Grubu'nu 13 puanla lider tamamlamış, son 32 Turu'nda Belarus ekibi BATE Borisov'u 0-0, 1-0, son 16 Turu'nda Çek Vitoria Plzen'i 1-0, 1-1, çeyrek finalde de İtalyan Lazio'yu 2-0, 1-1'lik skorlarla eledikten sonra yarı finalde Benfica ile eşleşmişti. Portekiz ekibini ilk maçta 1-0 mağlup eden temsilcimiz Lizbon'daki rövanşta 1-1'i bulmasına karşın sahadan 3-1 yenik ayrılmış ve Amsterdam'daki finalde Chelsea'nin rakibi olma şansını kaybetmişti.

Son UEFA grubundan lider çıkmıştı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde grup müsabakalarında son yıllarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekiyor.

Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde yarı final oynadığı 2012-2013 sezonunda grubunu lider tamamlayan Fenerbahçe, 2015-2016 sezonunda ise grubundan ikinci sırada çıkmayı başardı.

Sarı-lacivertliler, UEFA Avrupa Ligi gruplarına en son katıldığı 2016-2017 sezonunda İngiltere'nin Manchester United ekibini geride bırakarak, grubundan lider çıkmayı başarmıştı.

Fenerbahçe, geçen sezon ise UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Makedonya'nın Vardar ekibine elenerek, taraftarlarına büyük hayal kırıklığı yaşatmıştı.

Avrupa Kupaları'nda en golcü isim Alex de Souza

Sarı-lacivertli takımın 44 yıllık Avrupa Kupaları yolculuğunda en çok gol atan futbolcu 15 golle Alex de Souza. Brezilyalı efsane yıldızı 12 golle Tuncay Şanlı ve 9 golle Semih Şentürk takip ediyor. Cemil Turan'ın ise 8 golü bulunuyor.  Sarı-lacivertli takımın tarihi boyunca Avrupa Kupaları'nda gol atan futbolcuları şöyle:

15 gol: Alex de Souza

12 gol: Tuncay Şanlı

9 gol: Semih Şentürk

8 gol: Cemil Turan 

7 gol: Aykut Kocaman, Dirk Kuyt, Jose Fernandao

6 gol: Deivid de Souza, Daniel Güiza, Moussa Sow

5 gol: Ogün Altıparmak, Bülent Uygun, Elvir Boliç, Stephan Appiah, Andre Santos

4 gol: Osman Arpacıoğlu, Mateja Kezman, Tümer Metin, Emre Belözoğlu, Colin Kazım Richards, Cristian Baroni, Emanuel Emenike, Miroslav Stoch 

3 gol: Can Bartu, Şeref Has, Şenol Birol, Kemalettin Şentürk, Haim Revivo, Mert Nobre, Uğur Boral, Diego Lugano, Caner Erkin, Pierre Webo, Roman Neustadter, Islam Slimani

2 gol: Lefter Küçükandonyadis, Birol Pekel, Raşit Çetiner, Şenol Çorlu, Selim Soydan, Nedim Doğan, Fadil Vokrri, İsmail Kartal, Rıdvan Dilmen, Elvir Baliç, Oktay Derelioğlu, Selçuk Yula, Selçuk Şahin, Serhat Akın, Roberto Carlos, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Aygün Taşkıran, Samuel Johnson, Raul Meireles, Josef de Souza, Mehmet Topal, Robin Van Persie, Simon Kjaer, Alper Potuk, Michael Frey

1 gol: Avni Kalkavan, Abdullah Çevrim, Yaşar Mumcu, Şükrü Birant, Cevher Özer, Yılmaz Şen, Mustafa Arabacıbaşı, Ender Konca, Niyazi Gülseven, Engin Verel, Emin İlhan, Hüseyin Çakıroğlu, İlyas Tüfekçi, Zafer Tüzün, Hakan Tecimer, Oğuz Çetin, Turhan Sofuoğlu, Müjdat Yetkiner, Tanju Çolak, Brian Steen Nielsen, Ali Nail Durmuş, Jes Högh, Augustine Okocha, Viorel Moldovan, Miroslav Steviç, Ali Güneş, Washington Stecenalo, Pierre Van Hooijdonk, Fabio Luciano, Önder Turacı, Mehmet Yozgatlı, Can Arat, Marco Aurelio, Kerim Zengin, Mehmet Topuz, Fabio Bilica, Gökçek Vederson, Murat Hacıoğlu, Salih Uçan, Luis Nani, Ozan Tufan, Lazar Markoviç, Aatıf Chahechouhe, Jeremain Lens, Martin Skrtel, Nabil Dirar, Hasan Ali Kaldırım, Mathieu Valbuena

Kendi kalesine gol atanlar: Kovac (Sparta Prag), Marcellis (PSV), Pedersen (Randers), Silvistre (Arsenal), Gorbunov (Atromitos), Dario Maresic (S.Graz)

En çok forma giyen Volkan Demirel

Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları'nda en çok forma giyen oyuncusu ise Volkan Demirel. Benfica maçıyla birlikte 85. kez Avrupa Kupaları'nda Fenerbahçe kalesini koruyan Volkan'ı 58 maçla Alex de Souza, 54 maçla Gökhan Gönül takip ediyor.

Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları performansıyla ilgili istatistikler

En farklı galibiyeti: 5-0 (PFK Turan ve BK 36)

En farklı yenilgi: 0-7 (Benfica)

En çok gol attığı sezon: 2012-13 (25 gol)

Gol atamadığı sezonlar: 1968-69, 1970-71, 1977-78, 1979-80, 1983-84, 1984-85, 1999-00 

Penaltılarla kazanılan maç: 1

Tekrar maçında kaybedilen tur: 2

Bir maçta en çok gol: Semih Şentürk 4 gol (6 Ağustos 2008 MTK)

Bir sezonda en çok gol atan futbolcu: Dirk Kuyt (7 gol / 2012-13)

Yenilmezlik serisi: 7 maç (14 Şubat 2013 – 02 Mayıs 2013)

En çok maç yaptığı rakip: Benfica, Arsenal, Manchester United, PSV Eindhoven (6 kez)

En çok görev yapan t.direktör: Christoph Daum, Aykut Kocaman (26)

En çok galibiyet alan teknik adam: Arthur Zico (12 galibiyet)

zenit - fenerbahçe maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda ?