Pirlo ve Juventus'a neler bekliyor? Bitiyor mu?

Serie A'da son 9 sezonun şampiyonu Juventus, liderin 16 puan gerisinde kaldı, Şampiyonlar Ligi'ne son 16 turunda veda etti. Yetmedi Şampiyonlar Ligi'ne gidememe tehlikesi içinde kaldılar. Peki Pirlo yönetimindeki Juventus'a neler oluyor? Juventus'taki kötü gidişin nedenlerini araştırdık.

Pirlo ve Juventus'a neler bekliyor? Bitiyor mu?
10 Mayıs 2021 - 12:38 - Güncelleme: 10 Mayıs 2021 - 12:41
FUTBOO | İtalya gibi zorlu bir ligde üst üste 9 sene şampiyonluk kazanmak çok ciddi bir başarı. Yine de seri şekilde şampiyonluk kazanan bir takıma ''Bu takımı herkes şampiyon yapar'' diye yaklaşmak biraz riskli olabilir. Tıpkı Juventus'un Andrea Pirlo kararı gibi.

İyi futbolcuların, kulüpte yer edinmiş futbolcuların iyi bir teknik direktör olacağı diye bir kural yok. Bunu defalarca kez gördük. Guardiola, Zidane gibi istisnalar tabii ki var ki onlar da direkt olarak A takımdan başlamadılar, genç takımlarda geçmişleri var. Juventus da Pirlo'yu aslında genç takımın başına getirmişti. Ancak Sarri ile yolları ayırdıktan sonra apar topar Pirlo'yu A takıma terfi ettirmişlerdi. 

Pirlo için acaba çok mu erkendi?

Bu büyük bir riskti. Son 9 sene ligin şampiyon olmalarına rağmen. Cristiano Ronaldo'ya sahip olmalarına rağmen... Pirlo için 'Acaba çok mu erken?' diye konuşulurken Juventus için korkulan oldu.

35 hafta sonunda Juventus, 69 puanla 5. sırada yer alıyor. Son yılların en kötü performansı; Juventus, şampiyon Inter'in tam 16 puan gerisinde. Sadece bu da değil! Şampiyonlar Ligi'ne katılamama ihtimalleri de bulunuyor.


''Futbolcular, Pirlo'nun ne istediğini anlayamıyor''

Tablo ortada... Pirlo'nun bu yükü kaldıramadığı da ortada. İtalya basınında çıkan haberlerde Pirlo ile futbolcular arasında bir iletişim problemi olduğu söyleniyordu. Pirlo'nun futbolcularıyla taktik konuşmadığı ve oyuncuların da kendilerinden ne istendiğini anlayamadığı belirtiliyordu. Bu çok ciddi bir durum.

Dikkat çeken yenilgiler

İtalya'nın en pahalı kadrosuna sahip takımı, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu düşünürken 9 yıldır kazandığı Serie A'dan da oldular. Juventus'un bu sene özellikle 3-0 yenildiği Barcelona ve 2-0 mağlup olduğu Inter maçlarında da görüldü ki futbolcular sahada biraz başıboş dolaşıyor.

Sadece bu maçlar da değil. Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki iki Porto maçı... Rövanş maçında sahanın yıldızı neredeyse 40 olacak Pepe'ydi. Juventus'ta o kadar yıldız var ancak sahanın yıldızının Pepe olması çok şeyi anlatıyor aslında. Bir şekilde maçı uzatmaya götürseler de bildiğimiz Juventus bu işi bırakmazdı ama bildiğimiz bir Juventus yok bu sene.

Juventus'un 8 hafta önce Benevento'ya da yenilmesi kabul edilebilir bir şey değil. Benevento, tarihinde ilk kez Juventus'u yendi ki bu başarı da Pirlo'ya yazılır...

İtalyan basınında çıkan haberler doğru olabilir. Futbolcular ne yaptıklarını kendileri de bilmiyor gibi...

Pirlo'nun futbol zekası tartışmaya kapalı bir konu. Ama saha içi liderliği ile soyunma odasında lider olmak arasında büyük bir fark olduğu da kesin. Juventus geçmiş yıllarda da yenildi ama hiçbir zaman Barcelona, Inter veya Porto maçlarındaki gibi yenilmeye razı bir görüntü vermedi. Fiorentina maçı da öyle, Benevento da öyle. Yenilirsiniz, bunlar futbolda var ama Juventus gibi büyük bir takımsanız sahaya daha çok şey koymanız gerekir.

Juventus'un iki seçeneği

Juventus'un önünde şimdi iki seçenek var. Ya Pirlo'ya zaman tanıyıp iletişim probleminin çözülmesini bekleyecekler ya da 'İyi futbolcudan iyi teknik direktör olur' klişesinden kurtulacaklar. Cristiano Ronaldo'nun transfer edilmesinin ana sebebi Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuydu, Serie A'da zirve yarışından uzaklaşmak değil... Şimdi Şampiyonlar Ligi de yok, Serie A'da yok. Aslında Juventus için iki seçeneği şu ana bakarak şöyle güncelleyebiliriz: Pirlo sezon içinde mi gönderilecek yoksa sezon sonu mu gönderilecek?

YORUMLAR

  • 0 Yorum