Artık zamanı geldi; Vlahovic

Fiorentina'nın 21 yaşındaki Sırp golcüsü Dusan Vlahovic'in ismini daha uzun yıllar boyunca duyacağız gibi gözüküyor. Yerimizi alalım, Vlahovic'i izlemenin keyfini sürelim...

Artık zamanı geldi; Vlahovic
26 Ocak 2022 - 00:24 - Güncelleme: 26 Ocak 2022 - 09:24
Avrupa futbolunda herkesin merak ettiği bir soru var: Messi ve Ronaldo emekli olunca bu bayrağı kim alacak? Şu an için büyük bir kesmin verdiği cevap Erling Haaland ve Kylian Mbappe... Ancak onlar kadar konuşulmayan ama geleceğe damga vuracak bir isim daha var: Dusan Vlahovic.

Serie A takımlarından Fiorentina forması giyen Dusan Vlahovic, bu sezon takımıyla çıktığı 22 maçta 18 gol ve 3 asist yaptı. Geçen sezon da ligde 37 maçta 21 gol atarak zaten dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. 

2 milyon euro bile değil!

2018'de sadece 1.95 milyon euroya Partizan'dan transfer edilen Vlahovic, Sırbistan Milli Takımı'nda da şimdiden 14 maça çıkıp 7 gol atmış durumda. 

Sadece 1 sene içinde değerini 3'e katladı ve transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 50 milyon euro. Avrupa'nın büyük takımlarının dikkatini çeken 21 yaşındaki golcüyü büyük ihtimal seneye daha büyük bir takımda izleyeceğiz. 
Premier League yolu gözüküyor

Belki Haaland ve Mbappe kadar konuşulmuyor ama neler yapabileceğini gösterdi. Devamı da gelecek gibi. 1.90 boyu ve raket gibi sol ayağıyla durdurulması güç bir profil çiziyor. Premier League'de Arsenal, Manchester United ve Tottenham'ın kendisiyle ciddi şekilde ilgilendiği belirtiliyor. Bonservisi için de en az 70 milyon euroyu gözden çıkartacakları iddia ediliyor. 

Dev takımlar, Dusan Vlahovic yarışına girerken bize de oynadığı futbolun keyfini sürmek düşüyor. Haaland ve Mbappe süper yetenekler evet ama belki biraz daha Dusan Vlahovic hakkında konuşmalıyız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum