Avrupa'da herkesin alkışını aldılar

Pandemi nedeniyle çok ilginç bir futbol sezonunu geride bıraktık. Avrupa'da kendisinden beklentilerin çok üstünde iş yapan sezonun sürpriz takımlarına göz atıyoruz.

Avrupa'da herkesin alkışını aldılar
11 Ağustos 2020 - 16:49 - Güncelleme: 11 Ağustos 2020 - 16:50
FUTBOO | 2019/20 sezonu resmen tamamlandı. Koronavirüs, verilen ara, seyircisiz maçlar derken daha önce görülmemiş bir sezon yaşadık. Biz de bu sezon Avrupa'da sürpriz yapan takımları değerlendiriyoruz.

İşte beklentilerin çok üzerinde performans sergileyip sürpriz yapan Avrupa'dan takımlar...

Atalanta

Teknik direktör Gasperini yönetiminde inanılmaz bir sezon yaşadılar. 5,6,7 hatta 8 gollü galibiyetler aldılar. Serie A'da sezonu tam 98 gol ile kapatıp 3. oldular. Tarihlerinde ilk kez katıldıkları Şampiyonlar Ligi'nde de çeyrek finale yükseldiler. Bu sene, göze en hoş gelen futbolu oynayan takımların başında geliyorlar. Atalanta, kendileri adına unutulmaz bir sezon yaşadı.

Lazio

Serie A'da sezonu belki 4. sırada tamamladılar ama pandemi öncesi mükemmel bir futbol oynuyorlardı. Ara sonrası toparlanamadılar ve son haftalar onlar için kötü geçti. Ara öncesi ise lider Juventus'un sadece 1 puan gerisindeydiler ve ciddi bir şampiyonluk adayıydılar. Gole çok yakın bir futbol oynadılar ki zaten forvetleri Ciro Immobile, ligde çıktığı 37 maçta attığı 36 gol ile Altın Ayakkabı ödülünü aldı.
 

Sheffield United

Championship'ten gelen kadroya ciddi bir takviye yapmadan yola devam ettiler. Hal böyle olunca sezon başında çoğu kişi onları küme düşmeye aday ilk takım olarak gösterdi. İlk haftalarda kazandıklarında 'şans' deniliyordu, sezonun ortası oldu 'formları düşer' dendi, sezon sonunda ise 'helal olsun' dendi. Mütevazi kadrosuyla sezonu Liverpool, Manchester City ve Manchester United'ın arkasında en az gol yiyen 4. takım olarak kapattılar. Avrupa kupalarına katılma mücadelesi bile verdiler. Premier League'de ilk sezonlarında 4. sıradaki Chelsea ile aynı sayıda maç kaybedip 9. oldular ve büyük bir alkışı hakkettiler.

Granada

La Liga'ya yeni çıktıklarında kadro olarak pek bir vaad etmiyorlardı. Ancak performansları bir an olsun düşmedi. Aldığı sürpriz galibiyetlerle dikkat çeken Granada, İspanya'da sezonu 56 puanla 7. sırada tamamladı ve büyük bir sürprize imza attı.

Famalicao

Portekiz'de zaten Porto veya Benfica'dan biri şampiyon oluyor. Ancak bu sezon heyecanlandıran bir takım vardı. O da Famalicao... Ligin yeni takımı, ilk haftadan itibaren ben bu lige damgamı vuracağım diye bağırdı. Mütevazi kadrosuyla uzun süre ligin baş sıralarında kaldı. Porto ve Benfica'nın ardından en az yenilen 3. takım olarak sezonu 6. sırada bitirdiler.

AZ Alkmaar

Pandemi nedeniyle Hollanda'da ligler iptal edilmeseydi çok daha büyük bir sürprize imza atabilirlerdi. 25 haftada lider Ajax ile aynı puanı topladılar. Ajax ile galibiyet, beraberlik, mağlubiyet sayısı hepsi eşitti. Ancak sadece 8 averaj nedeniyle federasyon, şampiyonluğu Ajax'a verdi. AZ Alkmaar ise oynadığı pozitif futbolla dikkat çekti. Ligin en çok gol atan ikinci takımı ve en az gol yiyen takımı oldular.

YORUMLAR

  • 0 Yorum