ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Ayağına sağlık İrfan..

15 Eylül 2022 - 23:35 - Güncelleme: 16 Eylül 2022 - 09:36

Üst üste kazanılan Kayseri ve Kiev maçlarının ardından haftasonunu bay geçen Fenerbahçe istemeden de olsa ritmini kaybetmiş olarak çıktı Rennes karşısına.. Sezonun en iyi futbolunu Auxerre karşısında sonlaçında sergileyen ev sahibi ekipte ise formda oyuncu sayısı oldukça fazlaydı.

Rennes geride kalıp uzun toplarla Fenerbahçe'yi aşmak üzere planlarını kurmuştu.. Jesus da biliyordu Fransız ekibinin bu düşüncesini.. İlk yarıda üçlü savunmanın da verdiği güven ve Osayi'nin çabukluğuyla dirduruldu rakibin kontraları.

İrfan'ın ofsayta takılan vuruşu güzeldi ama gole yetmedi.

İkinci yarıya da iyi başladık ama tek hızlı hücum tüm dengemizi bozdu.. Sadece bir gol yemekle kalmadık.. Dağılan konsantrasyon peşinden hemen ikinci Rennes golünü getirdi..
İrfan'ın artık klasikleşen ceza alanı dışı solo hareketleriyle gelen harika vuruşu sonrası oyunun kontrolünü ele geçirdik.

Üç forvetini birden 69'da değiştiren Jorge Jesus takımı daha öne itme ve gol yollarında daha çok adamla bulunma hamlesini çok da geç olmadan yaptı.

Traore'nin İrfan'a dirseği ve VAR uyasıyla gelen kırmızı kart sonrası oyunun kontrolü tamamen Fenerbahçe'ye geçti.

Son anlara kadar büyük gerilim içinde geçen maçta Fransızlar'ı baskı altına alıp hataya zorladık.. Bu baskının sonucu da penaltı kazandık..

Valencia'nın golü çok değerli bir sayıyı aslında.. Geçen sezon Frankurt deplasmanında, Kadıköy'de Antwerp karşısında ve bu sezon Kiev kalesine kaçırdığımız penaltılar sonrası Ekvadorlu forvetin vuruşu hepimizi rahatlattı.

Bu beraberlik ve Dinamo Kiev'in aldığı sürpriz yenilgi bir anda Fenerbahçe'nin elini güçlendirdi.

Rennes maçının ortaya koyduğu en önemli unsur, kadro kalitesi çok daha iyi olmasına karşın Fenerbahçe savunma konsantrasyonnu kaybettiği her an kalesinde önemli sıkıntı yaşıyor.

Savunma sertliğini arttırıp ilerideki kaliteli oyuncularına topu geçirebilen sarı-lacivertli takım ise her rakibe gol atabileceğini yine gösterdi.

Şimdi iki AEK Larnaka maçı var.. İki maçtan alınacak 6 puan Fenerbahçe'nin elini çok güçlendirir.. 4 puan ise son haftaya kadar Rennes'le liderlik mücadelesini sürdürür..
Maçı döndüren İrfan ise maçın kahramanıydı.