Çöküş hikayesi; Emre Mor

Türk Messi olarak çıkmıştı ancak şimdi kendisini sahalarda bile göremiyoruz. Sahi ya Emre Mor'a ne oldu? Celta Vigo'dan ayrılmaya hazırlanan Emre Mor, Danimarka basınına yaptığı açıklamada yeni ve büyük bir projeye dahil olmak istediğini söyledi.

Çöküş hikayesi; Emre Mor
26 Temmuz 2021 - 00:53
FUTBOO | Borussia Dortmund birisini alıyorsa yeteneğine güveniyordur. Dortmund'un bile güvendiği Emre Mor, Milli Takım ile de izleyenleri büyüleyince ondan beklentiler çok fazla artmıştı. Hatta anında 'Türk Messi' lakabı bile verilmişti... 

İlk çıktığı günlerde hakkında konuşmayan yoktu. Sonuçta Dortmund'a giden ve geleceği çok parlak olan bir Türk futbolcudan bahsediyoruz. Hakkında mini bir belgesel bile yayınlanmıştı. Belgeselde konuşan çoğu yorumcu / gazeteci Emre Mor hakkında övgü dolu sözler kullanmıştı. Sadece Güntekin Onay, Emre Mor için beklenmesi gerektiğini belirtmiş ve Emre'nin henüz bir şey başarmadığını söylemişti. Güntekin Onay haklıydı. Emre, yeteneği bariz olmasına rağmen henüz bir şey başarmamıştı. Ve hala bir şey başarmış değil... Şu an geleceği o kadar parlak da değil, hele 'Türk Messi' hiç değil...

Son olarak Danimarka basınına yaptığı açıklamada 'büyük ve yeni bir proje'nin içinde olmak istediğini söyledi ama bu ne kadar gerçek olabilir? Bunu zaman gösterecek.

23 yaşına geldi, beklentiler karşılanmadı

Aslında Emre Mor daha 23 yaşında ancak kendisinden beklentiler artık bitme noktasına geldi. Dortmund olmayınca gittiği Celta Vigo'da da 'sorun çıkartan' futbolcu olunca 2 sene önce Galatasaray'a kiralanmıştı. Çoğu kişi Emre Mor için 'Fatih Terim ile kendisini bulur, onu düzeltebilecek tek kişi Fatih Terim' yorumlarında bulunmuştu. Beklentiler bu yöndeydi. Ancak Fatih Terim bile Emre Mor'a çare olamamıştı. Galatasaray'da Süper Lig kariyerinde gol veya asisti olmadı.

Kaybolan bir yıldız mı?

Galatasaray'da olmayınca ardından Olympiakos'a gitti. Burada da sonuç aynı... Ve yine bonservisinin olduğu Celta Vigo'ya döndü. İspanyol ekibinin en pahalı transferlerinden olan Emre Mor, bu seneyi de gol atamadan tamamladı. 24 Ocak'tan beri de oynayamıyor. Adeta kaybolan bir yıldız haline geldi...

Emre Mor nerede? Celta Vigo'nun kararı ne?

Celta Vigo, Emre Mor'un 8 Nisan'da kas ağrıları nedeniyle ameliyat olduğunu açıklamıştı. Emre Mor için iyileşme döneminde dendi, Dubai'den tatil yaparken görüntüleri internete düştü. Yaklaşık 3 ay süren sakatlık süreci artık sonra erdi. Ancak sona eren şey sadece sakatlık değil, Emre Mor'un Celta Vigo kariyeri gibi gözüküyor.

İspanyol basını, Emre Mor'un Celta Vigo ile 1 yıllık sözleşmesi olmasına rağmen takımda düşünülmediğini belirtiyor. Hatta Vigo'nun Emre Mor'a bu kararı ilettiği ve Emre Mor'dan kulüp bulmasını talep ettiği yazılıyor. 

Emre Mor'dan Danimarka basınına açıklama

Kariyeri geriye doğru giden Emre Mor, Danimarka basınına yaptığı açıklamada, büyük ve yeni bir porjenin içinde olmak istediğini söyledi. Celta Vigo'dan ayrılmaya hazırlanan Emre Mor, ''Mino Raiola ile başka bir kulüpte yeniden başlamak için anlaştık. Hedefimiz bu. Muhtemelen şu anda dünyanın en iyi menajerlerinden birine sahibim. Beni projenin büyük bir parçası olacağım bir yere götürmek için çalışıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Henüz 23 yaşında Emre Mor, kendi yeteneğine ihanet etmeyi sürdürüyor gibi. Böylesine bir yeteneği izleyememek futbol adına çok üzücü. Kendisine bugüne kadar çok şans geldi ama kullanamadı. Umarız ki bundan sonra gelecek şansı yine pas geçmez.

YORUMLAR

  • 0 Yorum