Man. City'nin sahipleri bir takım daha satın aldı

Manchester City'nin sahipleri City Football Group, sadece İngiltere'de değil dünyanın birçok yerine yayılmış durumda. Birleşik Arap Emirlikleri kuruluşlu şirket, şimdi de İtalya'dan takım satın almak istiyor.

Man. City'nin sahipleri bir takım daha satın aldı
16 Haziran 2021 - 04:09 - Güncelleme: 16 Haziran 2022 - 04:41

Manchester City'i nasıl biliriz? Araplara satılmadan önce, ve satıldıktan sonra diye ikiye ayırırız. Mansur bin Zayid el-Nehyan'in başkanlığını yaptığı Manchester City, City Football Group altında yaptığı transferler ile kısa zamanda Avrupa'nın en büyük takımlarından biri haline gelmişti.

City Football Group, Bolivya temsilcisi Club Bolivar'ın da City Football Group'a dahil olduğunu açıkladıktan sonra şimdi de İtalya Serie B'ye yükselen Palermo'yu satın almak istiyor.

İtalyan basınının haberine göre City Football Group, Palermo'nun satın alınması hakkında bir görüşme gerçekleştirecek.

City Football Group bünyesinde tam 11 takım

Böylece City Football Group sahibi olduğu takım sayısını 11'e çıkardı. Manchester City şemsiyesi altındaki futbol faaliyetlerini ve buna bağlı kulüp ağının kurulmasını ve yönetimini kontrol etmek için kurulmuş olan şirketin amacı her kıtadan bir takıma sahip olmak. Bu takımlar hangileri, ona bakalım.

City Football Group ailesindeki takımlar

Manchester City - İNGİLTERE

New York City FC - AMERİKA

Melbourne City FC - AVUSTRALYA

Yokohama F. Marinos - JAPONYA

Montevideo City Torque - URUGUAY

Girona - İSPANYA

Sichuan Jiuniu - ÇİN

Mumbai City FC  - HİNDİSTAN

Lommel SK - BELÇİKA

ESTAC Troyes - FRANSA

Club Bolivar - BOLİVYA

UEFA UYANDI, ARAYA GİRDİ

Her kıtadan takım alarak dünyayı feth etme amacında olan City Football Group'un Manchester City ile neler başardığı ortada. Bu takımlar arasında geçmişte futbolcu transferi de yapılıyordu. Genelde City, oynatmadığı futbolcuları sahiplerinin diğer takımlarına 'bedelsiz' kiralıyordu. Ancak UEFA, 'Ne yapıyorsunuz beyler siz?' diyerek bunu yapmalarını yasakladı. 

DÜNYAYI ELE GEÇİRECEKLER Mİ?

City Football Group'un şu ana kadar 11 takımı bulunuyor. Dünyayı feth etme amaçları dahilinde başka takımlar satın almaları da gündemde. İngiltere'de kendilerini gösterdiler ve şimdi tüm dünyaya yayılmak istiyorlar. Bunu başarabilecekler mi, zaman gösterecek...


YORUMLAR

  • 0 Yorum