Türk futbolundan Emre Belözoğlu geçti

Aktif futbol kariyerini 39 yaşında sonlandırdığını açıklayan Emre Belözoğlu, kariyeri ile Türk futboluna damga vurdu, Süper Lig'de tarihe geçecek bir başarıya imza attı.

Türk futbolundan Emre Belözoğlu geçti
15 Ağustos 2020 - 14:01

16 kupa, 818 maç... Kariyerinde 6 Süper Lig, 4 Türkiye Kupası, 2 TFF Süper Kupa, 1 İtalya Kupası, 1 UEFA Kupası ve 2 UEFA Süper Kupası bulunan Emre Belözoğlu, aktif futbol kariyerini noktaladığını açıkladı. Kairyeri başarılarla dolu olan Emre Belözoğlu Süper Lig'deki son sezonunda da tarihe geçmeyi başarmıştı.

Fenerbahçe'nin Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 3-1 mağlup ettiği karşılaşma ile futbolculuk kariyerindeki son maça çıkmış olan Emre Belözoğlu, o gün attığı golle tarihe de geçmişti.

Belki de Türk futbolunun gelmiş geçmiş en iyi oyuncularından olan Emre Belözoğlu, 39 yaşında bir kez daha tarihe geçmeyi başarmıştı. Fenerbahçe'nin Süper Lig'de Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldığı maçta gol atarak tecrübeli oyuncu kolay kolay erişilmeyecek bir başarıya ulaşmıştı ve ne kadar önemli bir futbol figürü olduğunu bir kez daha kanıtlamıştı.

4 farklı onyılda da gol attı

Emre Belözoğlu, bu golle Süper Lig tarihinde 4 farklı onyılda gol atmayı başaran ilk oyuncu olmuştu. 39 yaşındaki tecrübeli isim 1990'larda, 2000'lerde, 2010'larda ve 2020'lerde gol atma başarısı gösterdi. Belözoğlu bugüne kadar Süper Lig'de sadece 3 takımın formasını giyerken bu golleri de bu formalar altında kaydetti. Yıldız isim Süper Lig'de Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir formaları giydi.

Gelecek yıl Fenerbahçe'de sportif direktör olarak çalışması beklenen yıldız isim, bu sezon sarı-lacivertli forma ile 26 maçta 3 gol, 5 asistlik performans sergiledi. 

''Hayatımın en mutlu günleri...''

Emre Belözoğlu, veda konuşmasında ise ''Hatalarımla, doğrularımla 25 seneye yakın bir kariyer. İmrahor'un sokaklarında futbolcu abilerimin isimlerini bağırarak oynadım. Çocukluğumda Fenerahçeliydim. Galatasaray altyapısına girdim. Orada çok güzel başarılar yaşadım. Sonra Avrupa. Daha sonra Göksel abinin takımı Başakşehir. Onları da kutluyorum şampiyonluktan ötürü. Sonra Fenerbahçe. Hayatımın en mutlu günleri burada geçti. Her bir veda bir kavuşmaya vesiledir. Futboldan kopmayacağım. Sadece profesyonel futbolu bırakıyorum. Herkes hakkını helal etsin. Allah'a şükürler olsun ki ben bu kariyeri yaşadım. Herkese teşekkür ediyorum. 2-3 gün içinde ciddi bir açıklama yapacağım.'' sözlerini kullanmıştı.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum