Fatih Terim'in derbilerdeki performansı; ''%75''

Tek bir takımın başında 64 derbi! Fatih Terim, bugüne kadar Galatasaray'ın başında çıktığı 64 derbide kolay kolay elde edilmeyecek bir 'kaybetmeme' yüzdesine sahip...

Fatih Terim'in derbilerdeki performansı; ''%75''
17 Ocak 2021 - 02:21 - Güncelleme: 17 Ocak 2021 - 02:22
FUTBOO | Derbiler futbol dünyasında her zaman önemli bir yere sahiptir. Dile kolay Fatih Terim de Beşiktaş maçı ile Galatasaray'ın başındaki 65. derbisine çıkacak. Tek bir takımı çalıştırıp 65 derbi, Türk futbolunda kolay kolay elde edilebilecek bir istatistik değil! Biz de Fatih Terim'in derbi hikayesini ve derbilerdeki başarı oranını değerlendirdik

Galatasaray, Süper Lig'de hafta sonu Beşiktaş ile kritik bir derbiye çıkmaya hazırlanıyor. Fatih Terim de sarı-kırmızılı takım başında 65. derbi heyecanını yaşayacak.

Sarı-kırmızılılar için bir teknik direktörden çok daha fazla anlam ifade eden Fatih Terim, bugüne kadar Galatasaray'ın başında çıktığı derbilerde de ciddi bir 'kaybetmeme' yüzdesine sahip.



Fatih Terim, Galatasaray ile çıktığı 64 derbi mücadelesinde 23 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 25 maçta da sonuç beraberlik oldu. Terim, Galatasaray kariyerindeki 64 derbinin sadece 16'sını kaybetti. Tecrübeli teknik adam çıktığı derbilerin %75'ini kaybetmezken, %35,9'unu da kazanmış oldu.

Derbiler futbol tarihinin her zaman için en zorlu maçları olması nedeniyle Fatih Terim'in %75'lik kaybetmeme ve %35,9'luk kazanma oranları oldukça dikkat çekici... 

Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı Terim'in performansı

Fatih Terim, bu derbilerin 32'sinde Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı takım bu derbilerin 12'sini kazanırken, 13'ünde berabere kaldı, 7'sinde ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Terim'in Fenerbahçe'ye karşı çıktığı derbi sayısı ise 32 oldu. Galatasaray Fatih Terim önderliğinde çıktığı 32 Fenerbahçe derbisinde 11 galibiyet, 12 beraberlik ve 9 mağlubiyet aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum