Galatasaray'ın unutulmaz '10'ları

Galatasaray'ın unutulmaz 10 numaraları ile karşınızdayız! Galatasaray'ın 10 numaraları çoğu zaman için taraftarlar adına büyük önem taşımıştır. Bazıları da efsane olmuştur. Peki kim bu isimler? Galatasaray'ın en iyi 10 numaralarını sizler için kaleme aldık.

Galatasaray'ın unutulmaz '10'ları
08 Nisan 2024 - 13:12 - Güncelleme: 08 Nisan 2024 - 13:16
FUTBOO | Dünya futbolu için 10 numaraların yeri her zaman ayrı olacaktır. Onlar kimi zaman sahanın yöneticisi, kimi zaman sahanın en iyi sanatçısı olur ve her takım için 10 numaraların yeri ayrıdır. Elbette Galatasaray için de durum pek farklı değil. Galatasaray camiasında da 10 numaralar her zaman el üstünde tutulur, onlardan her zaman normalden çok daha fazla şey beklenir.

Peki Galatasaray'da son yıllarda 10 numaralı formayı hangi oyuncular giydi? Hangileri camianın gönlünde 10 numaranın hakkını verdi, hangileri veremedi?
 

Galatasaray'ın en iyi 10 numaraları

Gheorghe Hagi

İlk sırada sayacağımız isim tartışmasız Gheorghe Hagi olacak. Türk futbolu için tarihi önem taşıyan 2000 UEFA Kupası'nın kazanılmasında başrol oynayan isimlerden biri olan Gheorghe Hagi, 10 numaranın hakkını fazlasıyla verenlerden oldu. Hagi, Galatasaray için aslında bir 10 numaradan çok daha fazlası haline dönüştü. 1996 yılında Galatasaray'a transfer olduğunda ondan şüphelenenler vardı. Ama Hagi, hem saha içindeki performansı hem başarıları hem de takımı getirdiği nokta düşünülünce efsane olmayı fazlasıyla hak etmişti.


Ona boşuna 'Karpatların Maradonası' demiyorlardı. Yıllar sonra bile Galatasaray taraftarlarının tekrar tekrar izlediği, izlemeye doyamadığı goller attı, 4 sene üst üste şampiyonluk yaşadı, takım arkadaşlarının gelişmesinde katkı sağladı. Kısacası Hagi Galatasaray ailesinin tam anlamıyla bir parçası oldu. Oğlu Ianis Hagi İstanbul'da dünyaya geldi, yeni yürümeye başladığı dönemlerde Florya'daki antrenman sahalarında koşarken, şimdi Rangers'ın başarısı için mücadele ediyor. 

Hagi futbolun ardından teknik direktör olarak da efsane olduğu Galatasaray'da görev yaptı. Evet, futbol oynadığı dönemdeki gibi işler iyi gitmedi ama Galatasaray camiasında o kadar yüksek bir kredisi var ki, Gheorghe Hagi her zaman için efsane olarak kalacak. 

Wesley Sneijder

Galatasaray camiası, taraftarı elbette Gheorghe Hagi'den sonra bir ''10 numara'' özlemi çekti. Gelen oyuncular için de hep Hagi'nin formasını taşımanın stresi vardı. Bazıları bu baskıyı kaldıramadı, bazıları yeterli performansı gösteremedi. Ama Wesley Sneijder kesinlikle onlardan biri değil. Belki de Hagi'den sonra Galatasaray'da 10 numaranın en sevilen ve en başarılı ismi olan Wesley Sneijder, sarı-kırmızılı camiada şampiyonluklar ve kupa zaferleri yaşadı. 


Sahadaki başarısı, hırsı Galatasaray ile özdeşleşmesinde büyük rol oynadı. Bugün Galatasaray taraftarına '10 numarada hangi isimleri unutamıyorsunuz?' diye sorulsa, Hagi ilk sırada, Sneijder ikinci sırada çıkacaktır. ,

Cassio Lincoln

2007 yılında Galatasaray'a transfer olan Lincoln, Hagi'den sonra 10 numaralı formanın ağırlığını hisseden ilk isimlerdendi. Kısa süre Galatasaray formasını giydi. Elbette Schalke'deki kadar etkili olamadı ama sarı-kırmızılı taraftarlar Brezilyalı yıldızıhala hatırlıyor.

Başarılı mı oldu? Aslında tartışılır ancak yine de 10 numaralı formayı giyen, bireysel yetenekleri çok üst düzey olan bir isim olduğu kesin.

Younes Belhanda

Gelişi ve gidişi olaylı olan Belhanda! Faslı yıldız için 'Galatasaray'ın son yıllarda en çok tartışılan ismi' dersek yanlış olmayacaktır. Wesley Sneijder'in takımdan ayrılış şekli o dönem birçok Galatasaray taraftarının içine sinmemişti. Doğal olarak hem Sneijder'in takımda kalmasını isteyenler, hem de ayrılış şeklinden mutlu olmayanlar Belhanda'ya karşı belki de biraz önyargıyla yaklaştılar. Ayrıca Belhanda'dan doğal olarak beklenti de çok yüksekti çünkü Sneijder'in sonrasında hemen 10 numaralı formayı almıştı.

O günden ayrıldığı güne kadar aslında Belhanda ismi Galatasaray'da tartışılmaya devam edildi. Kesin olan şu ki Sneijder kadar taraftarın birleştiği bir isim değil Belhanda. Rakamlarda da Sneijder'in gerisinde ancak bir kesime göre de Belhanda'nın sahada olması sarı-kırmızılı takım adına çok önemliydi. Çünkü Belhanda belki doğrudan katkı vermiyor ancak saha organizasyonunda önemli bir rol oynuyordu. Tabii bu bölüm tartışmaya açık. 



YORUMLAR

  • 0 Yorum