Futbolda 'tembel pas'! Peki nedir bu 'tembel pas'?

Boşta durumdaki takım arkadaşına topu iletmek istiyor ama tembel pas... Kötü bir şey olduğu anlaşılıyor ama nedir bu tembel pas?

Futbolda 'tembel pas'! Peki nedir bu 'tembel pas'?
29 Mart 2024 - 00:05 - Güncelleme: 29 Mart 2024 - 00:14

FUTBOO | Koronavirüs nedeniyle maçları izlemek için stadyumlara gidemiyoruz ama artık daha çok televizyondan maç izleyebiliyoruz. Hal böyle olunca daha önce pek de dikkat etmediğimiz futbol terimlerini daha çok duymaya başlıyoruz. Bunlardan biri de; tembel pas!

Şimdi tembel pas sözünün derinliklerine iniyoruz. En kısa özetleyecek olursak 'Nasıl olursa o pası takım arkadaşıma atarım' diyen futbolcunun topu öylesine, biraz laubali şekilde iletmesi. Şiddetini iyi ayarlasa gol pozisyonuna dönecek pas, yavaş ve dikkatsiz atılınca 'tembel pas'a evrim geçiriyor.

Futbolun katili tembel pasçıları

Tabii sadece dikkatsizlik de değil. Pas atmak yetenek ister. İnsan kolay kolay Xavi, Iniesta, Pirlo olmuyor sonuçta. 'Derinden oyun kurucu' dediğimiz tarzda futbolcular topu geriden alıp ileriye taşırken tembel pasçılar 'al yana, ver yana' mantığıyla futbolun katili olup seyir zevkini bariz şekilde etkileyebiliyor. Bu tarz oyuncular genelde 'aman bana bir şey olmasın, hata yapmayayım' diyerek riskten uzak bir futbol sergiliyor.

Konsantrasyonun önemi çok büyük

Tembel pas, futbolun sadece yetenek, çalışma değil konstantrasyon olduğunun da kanıtı. O pası öylesine değil, görerek atacaksın! Ezbere oyuna hayır, tembel oyuna hayır. Futbol, güzel hareketlerle güzel bir oyun...

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum