ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Şampiyonluğun kaderini belirleyen transfer

16 Mayıs 2021 - 22:09 - Güncelleme: 17 Mayıs 2021 - 02:47

Transferin bitimine birkaç gün kalmıştı.. Yoğun şekilde yeni sezon çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın'ın önüne bir isim geldi: Rachid Ghezzal...
 
Yönetim Kurulu üyeleri ve menajerlerin birlikte önerdiği bu isim için Sergen Yalçın'a bir video hazırlanmıştı.. Sadece birkaç dakika sonra Sergen Yalçın, "Tamam, geri kalanı izlememe gerek yok.. Rachid'i alın bana.." deyiverdi.

Leicister City ile kurulan ilişki, işlemler, evraklar derken transferin kapanmasına dakikalar kala evraklar bir moto kurye ile TFF'ye iletildi.. Ve sessiz sedasız bitiverdi bir transfer.

Bu transferin sezona damgasını vuracak bir isim olmasında elbette en büyük pay Sergen Yalçın'ın.. Cezayirli sağ kanadı, takımın beyni ve asist merkezi haline getirmek için epey zaman geçti.. Bir ara yedek kaldı Ghezzal.. 6-0'lık Rize galibiyetinde takım büyük sevinç yaşarken o hiç süre alamadı.. Ama küsmedi, aksine çok çalıştı ve bugünlere geldi.

Derbiye damga vuran transfer
İkinci hikayemiz Mostafa Mohammed.. Belki aşırı skor katkısı vermedi Mısırlı forvet Galatasaray'a.. Ama ligin dengelerini değiştiren, belki de psikolojik olarak Fenerbahçe'yi karştıran Kadıköy'deki derbide tek golü attı, puan farkını eritti ve şampiyonlukta tuttu Galatasaray'ı.

Geçtiğimiz Ağustos ayında Emre Belözoğlu'nun çok istediği bir isimdi Mostafa.. O da açık açık Fenerbahçe'de oynamak istediğini söylemişti.. Zamalek Yönetimi o dönem Mostafa'nın yurt dışı transferine izin vermedi.. Devre arası tekrar gündeme geldi ismi.. Ama Fenerbahçe bütün yoğunluğunu Mesut Özil ve İrfan Can'a verdiği için Mostafa'yı tercih etmedi.. O da 2 yıl kiralık ve satın alma opsiyonuyla bir başka İstanbul büyüğünün yolunu tuttu.

Mutlak bir golcü denirken...

Üçüncü önemli transfer hamlesi Fenerbahçe'den geldi. Devre arasına Beşiktaş'ın iki puan gerisinde, Galatasaray'ın 3 puan önünde giren Fenerbahçe'de Samatta başta olmak üzere forvet hayal kırıklığı yaratmıştı.. Hemen Marega ve Boupendza gündeme alındı.

Sezon sonu sözleşmesi bitecek Marega için Porto 6 aylığına 3 milyon euro bonservis istedi ve transfer olmadı.. Ama Boupendza Fenerbahçe'ye gelmeye hazırdı.. Hatayspor cephesi de istedikleri bonservis verildiği taktirde bu transfere sıcak bakıyordu.. Hatta Fenerbahçe ile Hatayspor'un yeni açılacak statta ilk maçı yapmaları bile konuşulmuştu. Ama birden başka bir gelişme oldu.. Bütçesi olmamasına karşın Galatasaray İrfan Can için Başakşehir'e resmi teklif yaptı.. Ödemelerin sezon sonu olması planlanmıştı.. Ama Başakşehir parayı hemen istiyordu.. Bu arada Fenerbahçe devreye girdi.

Boupendza beklemeye alındı ve transferin son günü İrfan Can kadroya katıldı.. Gece yarısına yakın bir zaman diliminde Fenerbahçe tekrar Boupendza için girişim yaptı.. Galatasaray da devredeydi.. Ama Hatayspor bu kez 10 milyon dolar istediğini iletince herkes geri çekildi.

Sadece bir maçla tren kaçtı
Evet sezonla 3 transfer hikayesi anlattım.. Mesut'u, Bakasetas'ı, Hulk'u, Balatolle'yi, Diego Costa'yı ya da başka bir ismi de öne çıkarabilirdim.

Ama sezon başı Ghezzal'ı son anda kadrosuna katan Beşiktaş'ın yaptığı hamleleri Fenerbahçe yapamadı.

Devre arasında tam 5 önemli ismi Galatasaray'a kazandıran Mustafa Cengiz'in yaptıklarını da sarı-lacivertli Yönetim yapamadı.. Fenerbahçe sadece ama sadece yenildiği 8 maçın birini kazansaydı bugün şampiyondu.

Devre arasında alınmayan, tercih edilmeyen santrafor ya da golcü transferi o kadar pahalıya mal oldu ki.. Anlatılmaz...

Şampiyona tebrik

Sezonu iyi futbol oynayıp şampiyon olarak tamamlayan Beşitaş'ı tebrik ediyorum.