ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Löw, Terim ve yeni Federasyon başkanı..

31 Mart 2022 - 22:54 - Güncelleme: 01 Nisan 2022 - 00:16

Türk Milli Takımı'nın Katar'daki Dünya Kupası finallerine katılma hayalleri sona erdikten hemen sonra çok büyük bir kaos yaşanmaya başlandı.

Tahkim Kurulu'nun görevden el çektirilen 13 hakemle ilgili kararı bozması ve TFF'nin klit isimlerinden Mehmet Baykan'ın istifası sezon biter bitmez yeni bir başkan ve yeni bir yönetim seçileceğinin sinyalleriydi..

Aslında Fenerbahçe ve Galatasaray da sürekli kriz ortamındaydı.. Sarı-lacivertli ekip tam bir seri yakalamış ve 6'da 5 yaparak ikincilik şansını çok arttırmışken Mesut Özil ve Ozan Tufan'ı kadro dışı bırakarak yeni bir krize yelken açtı.

Galatasaray hem Beşiktaş gibi güçlü bir rakibi net bir futbolla yenmiş hem de Barcelona karşısında başa baş bir skorla turu sonuna kadar kovalamıştı.. Buna karşın intikam ve hesaplaşma duyguları ağır basan bir kitle tarafından Burak Elmas Yönetimi ibra edilmedi ve çok büyük bir kriz daha baş gösterdi.

Bu ortamda Valerien Ismael'i teknik direktörlüğe getiren Beşiktaş'la, muhtemelen 10 Nisan'da şampiyonluğunu ilan edecek olan Trabzonspor'un karşılaşacak olması çok küçük bir detay gibi kaldı..

İsterseniz şimdi Türk futbolunun gündemindeki 2 Başkan ve 2 teknik direktörün kim olabileceğine bir göz atalım..

Fenerbahçe & Joachim Löw

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Kıbrıs'ta yaptığı konuşmalarda 3 önemli isimle görüştüklerini ve yeni sezonda bu isimlerden birinin takımı çalıştıracağını belirtti..

Joachim Löw uzun süredir ismi gündemde  ama taraflar; bir türlü hiçbir açıklama yapmayarak "Bu işin olması zor" iddialarını kuvvetlendiriyorlar.

Löw'ün Mesut Özil ve Ozan Tufan'ı iyi tanıdığını, Efecan Karaca transferini isteyen kişi olduğunu, Mergim Berisha'nın ilk onbirde oynatılması gerektiği görüşünü taşıdığı haberleri geliyor..

Yine kulübe yakın kaynaklar Alman teknik adamın yüklü maaşın dışında yaklaşık 20 milyon euro'luk bir transfer bütçesi talep ettiğini de belirtiyor..

Benim 33 yıllık tecrübem Löw'ün Fenerbahçe'ye gelmesinin zor olduğunu söylüyor.. Ve bu zalıflayan olasılık yüzünden PSV teknik direktörü Roger Schmidt ismi çok daha ağır basmaya başladı son günlerde.. Ancak Alman basını Schmidt'in 1 Haziran'dan itibaren Benfica'nın başına geçeceği haberlerini yayınladı iki gün önce..

Ali Koç'un bu zor dönemde Löw ya da Schmidt'i göreve getirmek için yoğun mesai harcadığı bilinmekte.. Buna karşın iki ismin de ilk tercihleri Fenerbahçe değil gibi duruyor şu ortamda.. 

Bir başka gelişme de; Kayserispor deplasmanının kötü geçmesi halinde Mesut Özil ve Ozan Tufan'ın affedileceği, deplasmandan 3 puan alınması durumunda ise kadro dışı kararlarının bir süre daha geçerli olabileceği yönünde.. Yani Kayseri deplasmanı hem ikincilik yarışı hem de Mesut-Ozan'la ilgili kararlar yönünden çok kritik..

Bu maçta İsmail Kartal'ın orta sahada cezası biten Mert Hakan'a görev vereceği ve Arda Güler'i yine ikinci yarıda kullanacağını tahmin ediyorum.. 

Galatasaray'da seçim gündemi

Gelelim Galatasaray'a..

Burak Elmas'ı şok bir şekilde deviren ve Mali Genel Kurul'u bir anda Kongre ortamına taşıyan üyeler şimdi güçlü bir başkan adayı çıkartma peşinde..

Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu'nun adaylıklarını açıklamasının ardından, Abdürrahim Albayrak'ın da 8 Nisan'a kadar listesini hazırlayıp aday olacağı belirtiliyor..

Asıl güçlü adaylar; Ünal Aysal ve Dursun Özbek ise bu geçiş döneminde seçime girmeme tavrındalar..

Yeni Yönetim'in Ağustos'un ilk haftasında 400 milyon TL civarında Bankalar Birliği'ne ödeme yapmak zorunda olması, futbolcuların alacakları, Torrent-Campos-Sensibile'nin tazminatları gibi konular da yeni Yönetim'i çok zorlayacak..

Türkiye Futbol Federasyonu da tarihinin en büyük muhalif cephesiyle karşı karşıya.. Güçlü bir karakter olan ve genellikle Federasyon'un yanında yer alan Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ bile seçim çağrısında bulundu TFF'ye..

Yayın ihalesindeki çıkmaza giden durum da tüm kulüpleri yeni bir krize doğru sürüklüyor..
Kısacası hem Fenerbahçe hem Galatasaray hem de TFF açısından çok kritik bir süreç başlıyor..

Gönlünde Şenol Güneş olmasına karşın genç bir Fransız teknik adamla yola çıkan Ahmet Nur Çebi ve Beşiktaş'ta da hem mali hem de kadro zorlukları bulunuyor..

Tüm bu gelişmeler ışığında sadece kendi işine odaklanan Trabzonspor 2022-2023 sezonunun da en büyük şampiyonluk adayı olarak duruyor aslında..

Kısacası tüm kulüplerimiz ve Federasyon için çok kritik bir Nisan-Mayıs dönemi bizi bekliyor..

YORUMLAR

  • 0 Yorum