Mario Götze hala takım bulamadı!

Bir zamanlar Alman futbolunun göz bebeğiydi şimdi ise hala kulüpsüz! Borussia Dortmud'un ayrılan ve hala kendine kulüp bulamayan Götze, ne oldu da bu duruma geldi?

Mario Götze hala takım bulamadı!
03 Eylül 2020 - 12:01 - Güncelleme: 03 Eylül 2020 - 14:01

FUTBOO | Brezilya’da düzenlenen 2014 Dünya Kupası Final maçı… Almanya ile Arjantin, Rio’da kupa için kozlarını paylaşırken normal süre 0-0 eşitlikle sona eriyordu. İlk uzatma devresinde de gol yok… ve 113.dakika… Sol çaprazda topu önünde bulan Mario Götze, meşin yuvarlağı köşeye gönderiyor, kupayı Almanya’ya getiriyor. Kurtarıcı Götze, kahraman Götze!

O zamanlar Almanya’nın göz bebeği olan Gözte, bir sene önce tartışmalı bir transfere imza atıp kendisini Gözte yapan Dortmund’dan ayrılıp ezeli rakip Bayern Münih’e 37 milyon Euro bonservis ücretiyle transfer oluyordu. Dortmund kabul etmeseydi demeyin, bu serbest kalma maddesiydi.

Yani her şey Götze’nin kararına bağlıydı, o ise ayrılmayı tercih etti. Şimdi de Dortmund yola devam etmeme kararı aldı ve Götze artık bonservisi elinde bulunan bir futbolcu... Götze ile Galatasaray'ın adı anılıyor ama bu transfer ne kadar doğru? Götze'nin nasıl bu hale geldiğini ve nerelere gidebileceğini değerlendirdik...
 

 

Takımlar aynı, imzalar farklı

Bayern’de aradığını bulamadı, takım içinde kayboldu derken 3 yıl sonra bu kez transfer olduğu takımlar değişti, bonservis ücreti de 22 milyon Euro oldu. Götze yine Dortmund’daydı. Ama bir eksik vardı. Artık kahraman değildi…Yine de yaşı gençti, beklentiler büyüktü. Bıraktığı Dortmund yoktu, o da kendini bir türlü bulamadı. Sakatlık sorunları da eklenince Götze, çoğu zaman sadece ‘’2014’te Almanya’ya kupa getiren golü atan futbolcu’’ ünvanını taşıdı.

Ancak son yıllar işler pek de Götze'nin istediği gibi gitmedi. Sezon bitti, Götze Borussia Dortmund'dan ayrıldı ancak hala kendisine takım bulamadı! Peki bir zamanların kahramanının yeni adresi neresi olacak?

Almanya'dan kurtulması gerek

Mario Götze henüz 28 yaşında. Şu an altın çağında olması gerekirken bunun çok uzağında. Bir patlama yapabilir mi? Yaşı uygun, yeteneği ve potansiyeli var. Götze’yi Almanya’dan Hertha Berlin’in almak istediği konuşulmaya başlandı bile. Ciddi bir yatırım yapan Hertha’nın Götze’yi kadrosuna katabilecek gücü var. Ancak artık Mario Götze’nin Almanya’dan ‘kaçması’ gerek.

Klopp ile ilişkileri iyi ama...

İngiltere? Gözte, Dortmund formasıyla Jürgen Klopp zamanında yıldızını parlattı. Onsuz bir daha aynı performansı hiç sergileyemedi. Kendisi de ‘’Futbolda bana her şeyi Klopp öğretti. Benim oynamama izin veren oydu. Klopp ile sürekli konuşuruz, her zaman iletişim halindeyiz.’’diyor. Klopp, Götze’yi tabii ki takımında görmek ister ancak Mane, Salah varken Götze nasıl oynayacak? Yedek olmayı Shaqiri’nin bile sorun ettiği bir dünyada Götze mi etmeyecek?

Arap sermayesinde yeniden doğar mı?

Suudi Arabistan hakimiyetine geçen Newcastle United, transferde bomba bir hamle yapacak, o belli. Bu transferlerden birisi Götze olabilir. Götze’nin tekrar yükselişe geçmesi için oynayabileceği bir takıma gitmesi gerek. Newcastle gayet iyi bir seçenek gözüküyor.

Londra yolları...

Premier Lig’den Arsenal, Tottenham ve Manchester United adaylar arasında yerini alıyor. Manchester United, geçmiş yıllarda Götze’yi istiyordu ancak Bruno Fernandes hamlesinden sonra bu ihtimal artık zayıf. Tottenham ve Arsenal için Götze’ye daha uygun takımlar. Chelsea'de Willian ve Pedro'nun durumuna göre Götze'ye yoğunlaşabilir.

İtalya’dan ise Milan’ın ilgilendiği belirtiliyor. Ancak Milan’a gitmesi onun için daha da düşüş anlamına gelebilir. İtalya futbolunu şu an kaldırabilecek durumda değil.

Türkiye için daha var

Türkiye? Türkiye’nin Mario Götze’yi biraz daha beklemesi gerek. 1-2 sene boyunca Avrupa’nın büyük takımları, onun potansiyeline güvenme riskini alacaktır. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum