Mesut Özil için 4 farklı alternatif

Fenerbahçe'nin Mesut Özil transferi oldukça heyecan yaratırken biz de sarı lacivertlilerin Mesut Özil ile nasıl oynayabileceğini değerlendirdik.

Mesut Özil için 4 farklı alternatif
22 Ocak 2021 - 12:53 - Güncelleme: 09 Şubat 2021 - 14:36
FUTBOO | Fenerbahçe için bir rüya gerçekleşti ve Mesut Özil transfer edildi. Sadece Türkiye değil tüm Avrupa'nın konuştuğu bu transfer sonrasında ülkemizin klişe sorularından orada oynar mı, bununla oynar mı gibi sözlerle karşı karşıya kalacağız. Bu sorulara cevap aradık. 

Fenerbahçe'de hücumun en büyük problemlerinden birisi orta sahadan hücuma topun akıcı bir şekilde geçmemesiydi. Ve şimdi bunu dünyada en iyi yapan futbolculardan birisİ geldi. Jose Sosa ve Diego Perotti'den aslında beklenen de tam olarak buydu. Ama sakatlıklar bunları yapmalarına izin vermedi. 

Asist canavarı modu: Açık

Orta sahada hücumları yönetmesi beklenen Mesut'un ilerideki opsiyon sayısı çok fazla. Ya ileride Samatta veya Cisse'yi golle buluşturacak. Ya da kanatlardaki hızlı futbolcular Valencia, Pelkas veya Thiam'ı kaçıracak. O da olmazsa orta sahadan hücuma sürpriz çıkışlar yapan Ozan ve Mert Hakan Yandaş var.

Mesut Özil'in Real Madrid ve Arsenal'den yakından tanıdığımız asist canavarı modunu Fenerbahçe'de de izlememiz çok olası. 

Farklı dizilişlerde Mesut Özil nasıl oynayabilir bakalım...
 
4-2-3-1
Altay
Gökhan (Sangare) - Serdar Aziz (Szalai) - Tisserand (Lemos) - Caner (Novak)
Ozan (Mert Hakan) - Gustavo (Sosa)
Valencia (Thiam) - Mesut - Pelkas (İrfan, Sinan)
Samatta (Cisse)

Fenerbahçe'de Erol Bulut'un en çok kullandığı düzen olan 4-2-3-1'de elbette Mesut Özil forvet arkasında serbest pozisyonda görev alacak. Hızlı iki oyuncu olan İrfan Can ve Valencia'nın kenarlarda görev alacağı bu sistemde orta sahadaki yükü Gustavo ve Ozan'ın çekmesi bekleniyor.


 
4-3-1-2

Altay
Gökhan - Szalai - Tisserand - Caner
Ozan - Mert Hakan (İrfan Can) - Gustavo
Mesut
Samatta - Cisse

Fenerbahçe'de Gökhan, Nazım ve Caner gibi etkili, hücumu seven kanat beklerinin olduğu düşünülünce, 4-3-1-2 sisteminin de alternatif olarak kullanılması sürpriz olmayacaktır. Ozan, Mert Hakan ve Gustavo orta sahasının önünde yaratıcı ayak Mesut Özil, onun önünde de Samatta ve Cisse ikilisi, rakibi baskı altına alınmak istenen maçlarda alternatif olarak görebileceğimiz bir sistem.
 
4-4-2

Altay
Gökhan - Szalai - Tisserand - Caner
Valencia - Gustavo (Ozan) - Mesut - Pelkas (İrfan Can)
Samatta - Cisse

Özellikle Kadıköy'de Fenerbahçe'nin zaman zaman deneyebileceği bir alternatif de 4-4-2. Samatta ve Cisse'nin forvette ikili olarak değerlendirilebileceği sistemde orta sahada Mesut Özil'in partneri Gustavo olacaktır. 
 
4-3-3

Altay
Gökhan - Serdar Aziz - Tisserand - Caner
Ozan - Gustavo - Mesut
Valencia - Samatta - Pelkas (İrfan Can)

YORUMLAR

  • 0 Yorum