ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Fenerbahçe ve Trabzonspor bir adım önde

18 Haziran 2022 - 17:02 - Güncelleme: 19 Haziran 2022 - 11:56

Sezonun bitmesi ve şampiyonların belli olmasının ardından biz de kendimize kısa bir tatil hakkı tanıdık.. Ve yeni sezonun planlamalarıyla kaldığımız yerden devam edelim..

Ağustos ayının son bölümünde Şampiyonlar Ligi play-off'u oynayacak olan Trabzonspor geçen hafta içinde 4 önemli transfer hamlesi birden yaptı.. Kasımpaşa'nın genç ve yetenekli solbeki Eren Elmalı, aynı takımdan Hollanda'da futbola başlamış Doğucan Haspolat, geçen sezonun başarılı ismi Stefano Denswill ve Serie A'da Udinese forması giyen Danimarkalı sağbek Jens Stryger Larsen takıma katıldı..

Trabzonspor bu ses getiren transferleri açıklarken Anthony Nwakaeme de bordo-mavili renklere veda etti.. Nwakaeme'nin İstanbul'da kalma ihtimalinin de oldukça yüksek olduğunu söyleyelim..

Trabzonspor Yönetimi Trezeguet'yi transfer ederek taraftarın Nwakaeme kosunundaki eleştirilerinin de önüne geçme çabasında..

Fenerbahçe'de de zok hareketli günler yaşanıyor.. Yeni sezona güçlü bir şampiyonluk parolasıyla başlayacak olan sarı-lacivertli takım Jorge Jesus'un gelişi ile adeta yeni bir havaya büründü.. Lincoln Henrique ve Bruma transferlerinin ardından tüm kombineleri sadece 2 gün içinde satılması da camianın futboldaki başarıya ne kadar aç olduğunu gösteriyor..

Sarı-lacivertli takımın en önemli sıkıntısı yabancı sayısının çok fazla oluşu.. Dinamo Kiev'le oynanacak şampiyonlar Ligi 2. Öneleme Turu maçlarına kadar yeni transferler olacaktır..

Yine de Fenerbahçe'nin bu maçlara şu kadroya yakın bir dizilişle çıkmasını bekliyorum:
Altay - Osayi, Serdar Aziz, Kim, Ferdi - Crespo (Mert Hakan), Zajc - İrfan Can, Lincoln, Bruma - Serdar Dursun.. Bu dizilişte değişiklikler elbette olabilir.. Bruma, Serdar'ın pozisyonunda kullanılıp Rossi onbire girebilir.. 

Kiev maçına hazırlanırken bir yandan da William Carvalho'nun bonservisi için pazarlıkların sürdüğü haberleri geliyor..

Başkan Ali Koç'un Antalyaspor'a Doğukan Sinik'le ilgili teklif yaptığı, hatta Konyaspor'la da Abdülkerim Bardakçı için görüştüğü söyleniyor.. Bazı kaynaklara göre de Kaan Ayhan için Fenerbahçe'nin teması olabilir..

Bu arada bir şanssızlık da yeni transfer hamlesi Bruno Henrique'de yaşandı ve Brezilyalı kanat oyuncusu Flamengo'nun son maçında ilk golün asistini yaptıktan kısa süre sonra sakatlanarak oyundan çıktı.. Bruno'nun durumunun ciddi olduğu ve ameliyat olacağı haberleri de geliyor Rio tarafından..

Golcü konusunda ise 4 isim öne çıkmış durumda.. Sırp Mitrovic, İsviçreli Seferoviç, Flemango'nun bir başka önemli ismi Gabriel Barbosa (Gabigol) ve Sörloth'la temaslar sürüyor..

Kadrosuna Wolverhampton'un başarılı Faslı stoperi Romain Saiss'ı katan Beşiktaş santrafor konusunda da yoğun çaba harcıyor.. Weghorst'ten yanıt beklerken bir yandan da Sörloth konusundaki girişimler sürüyor..

Dursun Özbek'in başkan seçilmesinin ardından Okan Buruk ve Marco Rose arasında yapılacak teknik direktör tercihinin nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor..

Kısacası Haziran ortasına geldiğimiz şu dönemde yeni sezon öncesi Fenerbahçe ile Trabzonspor'un iştahı, hazırlıkları ve mevcut oyuncu kadrosu diğerlerinin önünde gözüküyor..

Başakşehir, Konyaspor ve Adana Demirspor'u da unutmamak gerek.. Onların yapacağı hamleler de şampiyonluk yarışı için çok büyük önem taşıyor..

Güzel bir sezon ve güzel bir yarış olacak.. Yeni Federasyon'un tarafsızlık içinde kalması dileğiyle takımların yeni hamlelerini izlemeye devam edelim bizler de..