Trabzonspor'un transferde nelere ihtiyacı var?

Süper Lig'de uzun süre şampiyonluk yarışında yer almasına rağmen son virajda sorunlar yaşayan Trabzonspor, gelecek sezon da mutlak şampiyonluk için yola çıkacak. Ancak mutlu sona ulaşmaları için takımda giderilmesi gereken eksikler neler? Hangi bölgelere takviye yapılmalı?

Trabzonspor'un transferde nelere ihtiyacı var?
30 Temmuz 2020 - 13:20 - Güncelleme: 30 Temmuz 2020 - 13:41
FUTBOO | Süper Lig'de Başakşehir'e şampiyonluğu kaptırdıktan sonra Ziraat Türkiye Kupası'nı yaşarak teselli sevinci yaşayan Trabzonspor, şüphesiz gelecek sezon lig zaferi için daha da iştahlı olacak.

Peki hem ligde hem Avrupa'da daha iyi performans göstermeleri için hangi bölgelere takviye yapılmalı ve bu sezon hangi sorunlar yaşandı?

Bitmek bileyen savunma sorunu

Trabzonspor, uzun süredir olduğu gibi bu sezonun başında da savunma ikilisini yakalamak için kadroya takviyeler yaptı. Ancak bir kez daha bu bölgeden istenilen verim alınamadı. 

Bordo-mavililer, 76 golle ligin en çok gol atan takımı olmasına rağmen yedikleri 42 golle bu aladan sezonu ilk 6'da bitiren takımlar arasında en kötü performansı göstermiş oldu. Şüphesiz bu durum da şampiyonluğun kaçmasında büyük rol oynadı.

Elbette bunun faturası yalnızca savunma hattına çıkarılamaz ancak Campi, Hüseyin Türkmen, Majid Hosseini ve Manuel da Costa isimlerinden verim alınabilecek bir ikili oluşturulamadı. Karadeniz ekibinin, bu yaz transfer döneminde en az 1 stoper transferi yapması, gerekmesi halinde de ikinci bir ismin de alınması bekleniyor.

Mikel gitti, Badou Ndiaye yolda

Trabzonspor'a en büyük darbelerden biri de koronavirüs arasından Obi Mikel'in takımdan ayrılması oldu. Böylece 35 yaşındaki Jose Sosa'nın üstündeki yük iyice arttı. Galatasaray ile iki şampiyonluk yaşayan Badou Ndiaye'den ise yeterli performans alınamadı. Ayrıca Senegalli oyuncunun da kiralık sözleşmesi sona erdi ve yeni bir anlaşma yapılmaması halinde Stoke City'e geri dönecek.

Orta saha için elinde 11'de oynatabilecek 35 yaşında bir Sosa ve Abdülkadir Parmak kalan Trabzonspor'un bu bölgeye de 1 veya 2 önemli transfer gerçekleştireceği tahmin ediliyor.

Sörloth'u dinlendirebilecek bir golcü

Türkiye'de bu sezon Alexander Sörloth rüzgarının estiğini söyleyebiliriz. Norveçli santrfor, tüm kulvarlarda çıktığı 49 maçta 33 gol, 11 asistlik performans ortaya koydu. Ancak yola mutlak şampiyonluk parolasıyla çıkacak olan bordo-mavililerin, en azından Sörloth'a destek olabilecek bir golcü alması kesin gibi görünüyor. Bu sezon içinde de Sturridge gibi bir ismin de takıma veda ettiğini unutmamak lazım. Bu kez daha güvenli bir yol tercih edeceklerdir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum