Trabzonspor'un '10' numaraları

Süper Lig'de '10 numara'ların damgasını vurduğu dönemde Trabzonspor'dan da önemli yıldızlar gelip geçti. Kimileri tarihe adını yazdırdı, kimileri geleceği umudu olarak tanıtıldı. Peki bordo-mavili ekipte son yıllarda hangi oyuncular 'sihirli' numarayı sırtlarıne geçirdi?

Trabzonspor'un '10' numaraları
21 Ağustos 2021 - 00:50 - Güncelleme: 21 Ağustos 2021 - 00:55
FUTBOO | Belki Anadolu topraklarında futbolcuların en çok baskıya uğradığı toprak... Elbette Trabzonspor'dan söz ediyoruz. Yerel medyası, şampiyonluklar yaşaması ve her bireyin futbolla ciddi derecede ilgilenmesi sebebiyle Trabzonspor'da oynamak, her baba yiğidin harcı değildir. Bir de '10 numaralı' formayı sırtına geçirmek, hiç ama hiç kolay bir şey değildir. 

Bazukacı, rekorların adamı Hami Mandıralı

Trabzonspor'un unutulmaz isimlerinden biri olan Hami Mandıralı, çektiği şutlarla yalnızca ülkede tüm Avrupa'ya nam salmış ve adından söz ettirmeyi başarmıştı. Hatta Schalke formasıyla 157 km'ye ulaşan şut hızıyla o dönemin rekorunu kırmıştı. Efsane isim, Trabzonspor'da ise 449 maça tam 232 gol, 116 asist sığdırdı. Ayrıca bordo-mavili ekiple 2 Türkiye Kupası ve 1 Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı.
Büyük umutlarla geldi ama... 

Trabzonspor'a büyük umutlarla transfer edilen ve 1998 yılında 4 milyon euro gibi ciddi bir bonservis ücreti ödenen Campbell, taraftarın beklendiği performansı bir türlü veremedi. Lige damgasını vurması beklenen İngiliz yıldız, bordo-mavili ekipte yalnızca 18 maçta forma giydi. Bu mücadelelere 5 gol, 5 asist sığdıran yıldız oyuncu, transferinde 1 yıl sonra Everton'ın yolunu tuttu.

'10 numara'dan çok takım oyuncusu

2011-2012 sezonun başında yaşanan üst üste ayrılıkların ardından kadroya katılan Polonyalı futbolcu Adrian Mierzejewski, '10 numara'dan daha çok bir takım oyuncusu olarak dikkat çekti. Trabzonspor'da geçirdiği 3 sezonda istikrarlı bir performans sergileyen Adrian, 115 maçta 20 gol attı ve 29 asist yaptı. Buna rağmen beklentileri karşılayamadığı gerekçesiyle 2014 yılında Nasr'a 3.2 milyon euro karşılığında gönderildi.

Hem yıldız hem geleceğin umudu

Trabzonspor altyapısından yetişen ve A takıma çıktığı günden beri dikkatleri üzerine fazlasıyle çeken Abdülkadir Ömür, bordo-mavili kulüpteki kariyerine '61 numara' ile başladı. Ancak 2019-2020 sezonun başında sırtına '10 numara'yı geçiren milli oyuncu, sonrasında sakatlıklarla boğuşmak zorunda kaldı. Avrupa'nın önemli kulüplerinin radarına giren Abdülkadir, üst üste yaşadığı sakatlıklar sebebiyle toparlanma sürecine girmek zorunda kaldı. Bu sezon takımın en önemli yıldızı olarak gösterilen genç oyuncu, 9 maçta 1 gol, 2 asist üretebildi. Trabzonspor kariyerinde ise 101 maçta 14 gol, 21 asiste ulaştı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum