Türkiye gruptan nasıl çıkar?

EURO 2020'ye İtalya ve Galler yenilgileriyle giren A Milli Takım, son 16 şansını zora soktu. Ancak İsviçre maçı öncesi her şey bitmiş değil...

Türkiye gruptan nasıl çıkar?
20 Haziran 2021 - 01:22
FUTBOO | EURO 2020'ye çok kötü bir giriş yaptık. Önce İtalya, ardından Galler'e karşı gol atamadan mağlup olmamız tam bir hayal kırıklığı yarattı. Şimdi gruptaki son maçımız olan İsviçre maçını bekliyoruz. 

Gruptan ilk 2 sırada çıkma şansımız kalmadı. İtalya liderliği garantiledi. 4 puanlı Galler ve 1 puanlı İsviçre, 2. sıra için mücadele edecek. Galler, İtalya'nın ardından gruptan çıkma adına en avantajlı takım olarak gözüküyor.

6 grup arasından 4 takım...

Peki Türkiye'nin gruptan çıkma şansı nedir? Evet işimizi zora soktuk ama bir ihtimal daha var... EURO 2020'de 6 tane grup üçüncüsü arasında en yüksek puana sahip 4 takım daha tur atlıyor.

Türkiye'nin de hedefi en iyi üçüncüler arasında bitirip son 16'ya kalmak. Ancak yediğimiz goller bu aşamada başımızı ağrıtabilir. İlk iki maç sonrası gol atamadık ve kalemizde 5 gol gördük. -5 averaja sahip olmamız yüzünden diğer grupların 3. sırasında yer alacak takımların gerisinde kalabiliriz.

Averajımız düşündürücü

Tabii öncelikle İsviçre'yi yenmemiz gerekecek. İsviçre'yi yenip 3 puana ulaşırsak diğer gruplardaki maçların sonucunu bekleyeceğiz. Averajımız kötü olduğundan diğer gruplarda 3. sırada bulunacak takımların 3 puandan az almasını bekleyeceğiz. Ya da İsviçre karşısında averajımızı düzeltme şansımız da mevcut. 

İşimiz hiç kolay değil. Yine de geçmiş yıllarda başka takımların yardımlarıyla tur atladığımız zamanlar olmuştu. Kazakistan örneği gibi... Biz önce bir İsviçre maçını yenelim de ardından gözümüz kulağımız diğer maçlarda olacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum