Türkiye'yi grupta neler bekliyor?

Türkiye A Milli Futbol Takımı, 2022 Dünya Kupası grup eleme maçlarında Hollanda, Norveç, Karadağ, Letonya ve Cebelitarık ile karşılaşacak. Peki bizi nasıl bir grup bekliyor?

Türkiye'yi grupta neler bekliyor?
23 Mart 2021 - 13:19
FUTBOO | A Milli Futbol Takımımız, 2022 Dünya Kupası'na katılabilmek için Hollanda, Norveç, Karadağ, Letonya ve Cebelitarık'ın bulunduğu gruptan çıkma mücadelesi verecek. Biz de grupta bizi neler beklediğini değerlendirdik.

Grubun kağıt üzerinde en güçlü takımı Hollanda ile başlayalım. Hollanda, son yıllarda oyuncu kalitesi anlamında biraz düşüş gösteriyordu. Buna ek olarak kaptan Virgil van Dijk'ın sakatlığı var ve turnuvayı kaçırması bekleniyor. En dikkat çeken oyuncular de Ligt, de Jong, Wijnaldum, Depay ve Weghorst. Wolfsburg'un forveti Weghorst bu sezon oldukça formda ama Hollanda'da ilk 11 olarak genelde Luuk de Jong oynuyor. 

De Boer eleştiri konusu

Hollanda'da iyi oyuncular var ancak teknik direktör Frank de Boer için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Son yıllarda hep başarısız olsa da bir şekilde kendisine kulüp buluyor. Hollanda'da oyuncu tercihleri ve oynattığı futbolda eleştiri konusu. Yenilmeyecek bir takım hiç değil. 
Norveç: Haaland + Sörloth

Norveç dediğimizde ise duruyor ve Erling Haaland diyoruz... Tek başına Haaland zaten çok korkutucu. Bir de yanında Sörloth var. Grupta forvetleri en iyi olan takım Norveç olarak gözüküyor. Bu ikilinin arkalarında da Arsenal'den Odegaard var. Savunma hattı da fizikli futbolculardan kurulu. Gruptaki direkt rakibimiz olarak gözüküyorlar ve çok ama çok dikkat etmemiz gerekiyor. Haaland demiştik değil mi? 

Mutlak 3 puan almamız gereken takımlar...

Karadağ ise iki maçta da yenmemiz gereken bir takım. EURO 2020 elemelerinde grupta oynadığı hiçbir maçı kazanamamışlardı. Sadece Bulgaristan ve Kosova ile berabere kalmışlardı. Kadroda en etkili futbolcu yıllardır olduğu gibi Stevan Jovetic.

Letonya ise belalımız. Tarihimizde onları hiç yenemedik. Şu anda gayet yenilecek bir takım. Ama biraz sinir bozucu olduklarını söylemek lazım. Gol yollarında çok etkisizler ve katı savunma yapıyorlar. Letonya'ya karşı ilk golü bulmak önemli. Ardından zaten devamı gelecektir.

Ve küçük ama tatlı ülke Cebelitarık. Onlar turnuvada oynayabildikleri için bile seviniyorlar. Seviyeleri ortada bir takım. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum