ALTAN TANRIKULU

ALTAN TANRIKULU


Yayın ihalesinde kritik detay

26 Şubat 2022 - 20:20 - Güncelleme: 27 Şubat 2022 - 10:38

Günlerdir kamuoyunu meşgul eden Süper Lig'in yayın ihalesinde sona gelindi.. 28 Şubat Pazartesi günü Türkiye Futbol Federasyonu'nun ihaleye teklif veren firmalara tanıdığı ek süre de tamamlanacak ve ihaleyi kazanan kuruluş açıklanacak.

Gelen haberlere göre; Süper lig'de yer alan kulüpler, Saran Medya'nın verdiği 120 milyon dolar garanti ödeme artı satılacak dekoder'lardan pay alma şeklindeki teklifine daha sıcak bakıyorlar.

Bein Sports'un 2 milyar TL'lik teklifini son buluşmada 2.1 milyar TL'ye çevirmesi bile kulüplerin şu anki yayıncı kuruluşa tepki göstermesini engelleyemedi.. Kulüpler Birliği en az; 3.5 milyar TL'lik bir teklif beklentisi içindeyken, TFF'nin Riva'daki bunasında yapılan son toplantıda, bein'in 2.1 milyar TL'de kalması ortamı oldukça germiş durumda.

Önümüzdeki yıl Süper Lig'de 19 takım yer alacak.. Süper Lig'de şampiyonluk elde eden Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir şampiyonluk sayılarına göre ek ücret alıyorlardı.. Ayrıca puan cetvelindeki sıralamaya göre de özellikle ilk 7 sıradaki takımlar önemli bir gelir elde ediyorlardı.

Saran Medya'nın teklifinde sadece kulüpleri değil, tüm futbolseverleri ilgilendiren önemli bir detay da var.

Eğer ihaleyi Saran Group kazanırsa; Tivibu, DSmart, Digiturk gibi uydudan yayın yapan platformların tümünde Süper lig maçlarının aynı anda yayınlanması mümkün olacak..
Çünkü Saran medya yeni hazırladığı taslakla SSpor kanallarının sayısını artıracak ve ücretini ödeyen tüm platformlara Süper Lig'i yayınladığı kanalları satacak.

Hatta Turkcell TV, Exxen, Netflix, Blue TV, Amazon Prime gibi dijital platformlar da isterlerse bu yayına ücret ödeyerek ortak olabilecekler.

İngiltere Premier Ligi'nden Championship'e düşen takımların bile yaklaşık 150 milyon sterlin ücret aldıkları naklen yayın pastasındaki küçülme kuşkusuz önümüzdeki sezon için transferleri ve takımların bütçelerini olumsuz yönde etkileyecek.

Pahalı transferler yapmak şöyle dursun, birçok yetenekli oyuncu şimdiden Avrupa kulüpleriyle temasa geçmiş durumda.

Kısacası pazartesi günü bein'in ihaleyi tekrar alması önemli bir sürpriz olur.. Saran Group'un ihaleyi kazanması durumunda ise kötünün iyisi bir durumu kabul etmek zorunda kalacak Süper Lig kulüpleri.

Bu ihalenin sonucu belki de en çok futbolseverlere yarayacak ve evinde hangi tür alıcı olursa olsun bir şekilde, çok yüksek ücret ödemeden maçları seyretme olanağı doğacak..
Şimdiden yeni ihale Türk futboluna hayırlı olsun diyelim biz de.

YORUMLAR

  • 0 Yorum