Ali Koç ve Ersun Yanal'la en farklı galibiyet

Gazişehir'i 5-0 yenerek Süper Lig'in ilk haftasını lider kapatan Fenerbahçe, Ali Koç'un Başkanlığı ve Ersun Yanal'ın teknik direktörlüğü dönemindeki en farklı galibiyeti de elde etmiş oldu.

Ali Koç ve Ersun Yanal'la en farklı galibiyet
20 Ağustos 2019 - 00:59 - Güncelleme: 20 Ağustos 2019 - 01:14

3 Haziran 2018'de Fenerbahçe Başkanlığı'na seçilen Ali Koç döneminde sarı-lacivertli takım ilk kez bir maçtan 5 farkla galip ayrıldı ve ilk kez Süper Lig'de liderlik koltuğuna oturdu.

Geçtiğimiz sezon oynadığı 34 lig maçında Antalyaspor ve Kasımpaşa karşısında 3-1'lik galibiyetler alan sarı-lacivertli ekip Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur rövanş maçında Giresunspor'u deplasmanda 5-2 mağlup etmişti.

Bu sezona 5-0'lık Gazişehir Gaziantep galibiyetiyle başlayan Fenerbahçe, geçen sezon 34 lig, 4 Türkiye Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi, 8 UEFA Avrupa Ligi ve 9 hazırlık maçı oynamış ve en farklı galibiyeti, hazırlık maçında Eskişehirspor'a karşı 4-0'la almıştı.

Bu sezon öncesi 8 hazırlık maçı oynayan Fenerbahçe, Süper Lig'de sezonun ilk maçını 5-0 kazanarak aynı zamanda Ali Koç'un Başkanlığı döneminde ilk kez liderlik koltuğuna da oturmuş oldu.

Sarı-lacivertli takım Ersun Yanal yönetiminde 2013-2014 Sezonu'nda oynadığı 34 lig, 1 Türkiye Süper Kupası, 1 Türkiye Kupası, 4 Avrupa Kupası ve 8 hazırlık maçında 5 farklı galibiyet elde edememişti.

Gazişehir Gaziantep'e karşı; Altay Bayındır, Zanka, Rodrigues, Kruse, Vedat Muriqi, Ferdi, Deniz Türüç ve Tolga Ciğerci ilk kez resmi maçta Fenerbahçe forması giydiler.

Vedat Muriqi ve Ferdi Kadıoğlu da ilk kez Fenerbahçe formasıyla gol kaydettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum