Chelsea - Liverpool finali için geri sayım sürüyor

14 Ağustos Çarşamba günü TSİ 22:00'de Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Liverpool'la, UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan Chelsea arasında oynanacak UEFA Süper Kupa finali için geri sayım başladı.

Chelsea - Liverpool finali için geri sayım sürüyor
13 Ağustos 2019 - 02:58 - Güncelleme: 15 Ağustos 2019 - 01:29

Bu sezon ilk kez ülkemizde oynanacak UEFA Süper Kupası'na İstanbul'daki Beşiktaş Park ev sahipliği yapacak.

14 Ağustos Çarşamba günü TSİ 22:00'de Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Liverpool'la, UEFA Avrupa Ligi'ni kazanan Chelsea arasında oynanacak UEFA Süper Kupa finali için geri sayım başladı.

Mücadele beIN Sports tarafından naklen yayınlanacak.

Bu önemli finalde; Norwich maçında sakatlanan Liverpool'un Brezilyalı kalecisi Alisson Becker forma giyemeyecek.

Premier Lig'in ilk hafta maçlarında Liverpool kendi sahasında Norwich City'yi 4-1 yenmiş, Chelsea ise Frank Lampard yönetiminde oynadığı ilk resmi maçta deplasmanda Manchester United'a 4-0 mağlup olmuştu.

Dev finali kadın hakem yönetecek

UEFA Süper Kupa karşılaşmasını Fransız hakem Stéphanie Frappart yönetecek.

Böylelikle ilk kez UEFA'nın erkekler kategorisindeki üst düzey bir karşılaşmada kadın hakem düdük çalacak.  

35 yaşındaki Frappart, geçtiğimiz ay Lyon'da Amerika Birleşik Devletleri ile Hollanda'nın karşılaştığı FIFA Kadınlar Dünya Kupası finalini yönetmiş, 2017 senesinde ise UEFA Avrupa Kadınlar Şampiyonası yarı finalinde Hollanda-İngiltere maçında görev almıştı.

Frappart'ın yardımcılıklarını vatandaşı Manuela Nicolosi ve İrlanda Cumhuriyeti'nden Michelle O'Neal yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır olacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi kupasının sahibi Liverpool ile UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea'nin karşılaşacağı maçta Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulaması da yapılacak. Fransa'dan Clement Turpin'in VAR Hakemi olarak görev alacağı müsabakada, Video Yardımcı Hakem Asistanları (AVAR) ise yine aynı ülkeden François Letexier, Almanya'dan Mark Borsch ve İtalya'dan Massimiliano Irrati olacak.

Chelsea kafilesi İstanbul'da

Chelsea kafilesini taşıyan uçak, bu gece yarısı İstanbul'a indi. Liverpool kafilesini taşıyan uçağın ise 13 Ağustos Salı günü saat 16.45'te İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.. 

Süper Kupa medya programı

UEFA Süper Kupa öncesi, her iki takımın basın toplantısı ve resmi antrenmanı da 13 Ağustos Salı günü Beşiktaş Park'ta yapılacak.

Chelsea Teknik Direktörü Frank Lampard ile iki futbolcu, saat 17.15'te basın toplantısı düzenleyecek. Londra ekibinin son antrenmanı ise saat 18.00'de başlayacak.

Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp ve iki futbolcusunun basın toplantısının başlama saati ise 19.15.

Geçtiğimiz sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool, son antrenmanlarını saat 20.00'de yapacak.

Liverpool ve Chelsea'nin antrenmanlarının tamamı medyaya açık olacak.

Basın toplantılarında İngilizce-Türkçe simultane çeviri hizmeti sunulacak.

Etkinlikleri takip edebilmek için UEFA Süper Kupa akreditasyonuna sahip olma şartı aranacak. Foto muhabirleri yalnızca antrenmanlarda görev yapabilecek. Basın toplantılarından fotoğraflar, UEFA Medya Kanalı üzerinden tüm akredite medya mensuplarıyla paylaşılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum