Eljif Elmas için Munir El Haddadi örneği

Fenerbahçe'nin transfer etmek üzere olduğu Makedon yıldız FIFA'ya başvuru yaparak Türk Milli Takımı'nda oynama isteğinde bulunabilir.

Eljif Elmas için Munir El Haddadi örneği
17 Temmuz 2017 - 10:05

Fenerbahçe'nin Rabotnicki'den transfer etmek üzere olduğu 18 yaşındaki Makedonyalı yıldız Eljif Elmas'ın Türk Milli Takımı'nda da oynama şansı belirdi.

Emre Mor'un a milli Takım'a kazındırılmasında büyük rolü olan Fatih Terim'in yardımcısı Abdullah Ercan'ın Eljif Elmas'ı da uzun süredir takip ettiği ve gerekli girişimlerin yapıldığı kaydedildi.

Fenerbahçe'nin prensip anlaşmasına vardığı genç yıldız adayı 11 Haziran'da oynanan Makedonya-İspanya Dünya Kupası Grup Eleme maçının ikinci 45 dakikasında Makedonya A Milli Takım formasını giymişti.

Elmas'ın Türk Milli Takımı'nı tercih etmesi durumda FIFA'nın 3 yıl önce aldığı bir karar emsal teşkil edebilecek.

FIFA, Barcelona altyapısından yetişen ve 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yine Makedonya ile oynanan karşılaşmada İspanya A Milli Takımı formasını giyen Munir El Haddadi'nin Fas'ta oynayabilmesi için karar vermişti.

Bu çok benzer duruma göre eğer Elmas Türk Milli Takımı'nı tercih ederse bu kararı emsal göstererek FIFA'ya başvuru yapabilecek.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum