Fenerbahçe ABD'nin rekortmeni kaptı

Sarı-lacivertli kulüp, kadın basketbol takımına NCAA’in rekortmeni Kelsey Plum’u renklerine bağladı. Sayı ve serbest atış rekortmeni Plum ile bir senelik anlaşma yapıldı.

Fenerbahçe ABD'nin rekortmeni kaptı
28 Haziran 2017 - 15:14 - Güncelleme: 28 Haziran 2017 - 15:17

Erkekler basketbolda EuroLeague’i müzesine taşıyan Fenerbahçe, iddialı olduğu bayanlarda da takıma önemli bir takviye yaptı. 

Kulüpten yapılan açıklamada, kadın basketbol takımının 2017-2018 basketbol sezonu için anlaşma sağladığı Kelsey Plum ile kadrosunu güçlendirdiği ifade edildi.

1,73 metre boyunda ve oyun kurucu mevkiinde oynayan Plum’un, yeni sezondan itibaren Fenerbahçe'nin başarısı için mücadele edeceğinin aktarıldı. 

Yapılan açıklamada, “Kelsey Plum'a 'Fenerbahçe'ye hoş geldin' diyor, yarıştığı her kulvarda şampiyonluk hedefleyen Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımımızda başarılar diliyoruz” denildi.

REKORLU OYUN KURUCU 

2013-2017 yıllarında Washington Huskies forması giyen Plum'un NCAA tarihinin bir sezonda en çok sayı üretme rekorunu (Bin 109) elinde bulunduruyor. 

Plum'un aynı zamanda geçen sezonki performansıyla NCAA kariyerinde toplamda 3 bin 527 sayıya ulaşılması güç bir rekora imza attı.

22 yaşındaki yıldız basketbolcu, 912 serbest atış isabetiyle de bu alanda NCAA rekorunun sahibi olarak dikkati çekiyor. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum