Beşiktaş'a kiralık golcü

ABONE OL

Vincent Aboubakar için maliyet engeline takılan Beşiktaş, Milan'ın golcüsü Carlos Bacca'yı kiralık olarak kadrosuna dahil etmek istiyor.

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşarak gelecek sezon Devler Ligi'nde mücadele edecek Beşiktaş, Vincent Aboubakar'ın maliyet sorunu sebebiyle alternatif isimlere yönelirken öne çıkan adaylardan biri Milan'ın golcüsü Carlos Bacca oldu. 

İLK ADAY BURAK YILMAZ'DI

Habertürk'ün haberine göre Kamerunlu forvetin bonservisinin Porto ve Lorient kulüpleri arasındaki anlaşma sebebiyle 10 milyon Euro'dan aşağı düşmemesi sebebiyle alternatif isimlere yönelen Beşiktaş'ta ilk aday olarak Burak Yılmaz ön plana çıkmıştı. Ancak taraftarın tepkisi Siyah-Beyazlılar'ın bu transfer arka plana atmasına sebep oldu. 

YILDIZLAR GELİRSE BACCA GİDECEK

Burak'ın yanı sıra Milan forması giyen Carlos Bacca'yı gündemine alan Beşiktaş, Çinli yeni sahipleriyle iddialı bir kadro kuran İtalyan devinin Andrea Belotti ya da Chelsea'den ayrılacak Diego Costa'yı renkerine katması halinde sözleşmesi 2020 yılında bitecek Kolombiyalı forvet için kiralama teklifi yapacak. 

FORMSUZ BİR SEZON GEÇİRDİ

2015-2016 sezonu öncesinde Avrupa Ligi zaferi yaşadığı Sevilla'dan Milan'a 30 milyon Euro'ya transfer olan Bacca, Milano ekibinde bir türlü beklenen performansı sergileyemedi. İlk sezonunda 43 maçta 20 kez fileleri havalandıran 30 yaşındaki forvet, bu sezon ise 33 maçta 14 gol atabildi.

ÇOK ZOR ŞARTLARDAN GELDİ

Sevilla ile iki kez UEFA Avrupa Ligi zaferi yaşayan sonrasında da Milan'a transfer olan ve burada İtalya Kupası'nda mutlu sona ulaşan Carlos Bacca'nın hayatı çok zorlu yollarda geçti. 

Kolombiya'da yaşadığı köydüğü 20 yaşındayken otobüs muavinliği yapan Bacca, aynı zamanda futbol da oynuyordu. Fakat Kolombiyalı oyuncunun daha fazla para kazanması için futbolu bırakması gerekiyordu. Ancak o yıl Junior takımıyla antrenmanlara çıkan başarılı oyuncu kulübe kabul edilerek dönüm noktasını yaşadı. 

2009 yılında 22 yaşındayken profesyonel olan Carlos Bacca, bir dönem balıkçılık yaparak da geçimini sağladı. Profesyonel olduktan sonra futbola başladığı kulübü Junior'dan 2012 yılında Club Brugge'e transfer olan 30 yaşındaki forvet, çok kritik bir mil taşını geride bıraktı. 

carlos bacca milan beşiktaş vincent aboubakar burak yılmaz