Fenerbahçe'de Arda Güler gerçekleri

ABONE OL

Fenerbahçe, genç yıldızı Arda Güler'in yüzde 20'lik hissesini Gençlerbirliği'nden almak için girişimlerini sürdürüyor.

Fenerbahçe’nin 2019 yılında Gençlerbirliği’nden transfer ettiği Arda Güler her geçen yükselen grafiği ile geleceğin yıldızı olma yolunda hızla ilerliyor. Sarı lacivertlilerin 3 yıl önce 150 bin TL ve sonraki satışından pay karşılığında başkent temsilcisinden kadrosuna kattığı 17 yaşındaki futbolcunun şu anki piyasa değeri de 10 milyon Euro’ya ulaşmış durumda.

Türk Lirası’na çevrildiğinde bu rakam 193 milyon TL’ye denk gelirken bu aynı zamanda Arda Güler’in 3 yıl içinde piyasa değerinin 1286 kat arttığını gösteriyor.

Gençlerbirliği ile sıkı pazarlık

Takımın gelecek planlarında önemli bir yere sahip olan Arda Güler’in olası bir satışı durumunda bonservisinin yüzde 20’sini eski kulübü Gençlerbirliği’ne vermek zorunda olan sarı lacivertliler bu konu için harekete geçti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç geçen hafta Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş ile görüşme gerçekleştirdi. Akdaş da dün takımın yeni teknik direktörü Mustafa Dalcı için düzenlenen imza töreninde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile yaptığı Arda Güler zirvesinin detaylarını şu ifadelerle paylaştı:

“Arda Güler’le ilgili sayın Ali Koç ile konuştuk. O kadar nazik davrandı ki sakat ayağıyla beni arabaya kadar uğurladı ama para konuşmadık. Geçen sezon 1.3 milyon Euro o verdi, ben 2.5 milyon Euro istedim. Sanki ben şu an 2.5 milyon Euro istiyormuşum gibi algı yaratılıyor. Bütün eski şeyleri yazıp yazıp duruyorlar, hiç alakası yok. 1 kuruş para konuşmadık. Onun bana söylediği; ‘Ben bir paket hazırlayacağım, bu paketle de sizin transfer yasağına büyük katkı vermeye çalışacağım.’ Şimdi biz ondan Haber bekliyoruz." (Spor Arena)