'Şampiyonluk hesaplarını unutun'

Derbi öncesi son idmanda beklendiği gibi Ali Koç da vardı. Ancak Samandıra’nın tek ziyaretçisi başkan olmadı. Futbolcuların aileleri de Can Bartu Tesisleri’nde soluğu aldı. Hep birlikte yemek yenildi, moraller tavan yaptı. Teknik direktör İsmail Kartal yemek öncesindeki idmanda derbi için hazırladığı zafer planını öğrencilerine anlattı.

'Şampiyonluk hesaplarını unutun'
27 Nisan 2024 - 07:59
Fenerbahçe, Beşiktaş maçının son provasını dün gerçekleştirdi. Beklendiği gibi Ali Koç da antrenmanı izledi. Başkan daha sonra teknik heyet ve futbolcularla bir araya gelip onlara konuşma yaptı, zorlu maçı kazanacaklarına inancının tam olduğunu dile getirdi.

Samandıra’nın tek ziyaretçisi başkan değildi. Yapılan özel bir organizasyonla futbolcuların aileleri de derbi öncesi son antrenmanın ardından Can Bartu Tesisleri’ne geldi. Oyuncular ve aileleri akşam yemeğini hep birlikte, neşeli ve samimi bir ortamda yedi.

Zorlu Beşiktaş derbisinden hemen önce yapılan bu sürpriz organizasyonla futbolcuların derbi stresinin azaltılması ve moral bulmaları hedeflendi.

Sarı-Lacivertli oyuncuların, aileleriyle bir araya geldikten sonra kampa girmekten son derece mutlu oldukları kaydedildi.

Fenerbahçe hafta boyunca Beşiktaş derbisine hazırlanmaya çalıştı. İsmail Kartal öğrencilerine teknik ve taktik anlamda direktifler verdiği kadar, düşen morallerini yeniden artırmak için de konuşma üstüne konuşma yaptı.

Hesapları unutun

“Şampiyonluk hesaplarını unutun. Sadece derbiye odaklanın” talimatı veren tecrübeli teknik adam, Beşiktaş karşısında zaferi getirecek planı da hazırladı.

İsmail Kartal, Beşiktaş karşısında iç saha avantajını kullanmak istiyor. Başarılı çalıştırıcı takımından maça yüksek tempoyla, önde baskı yaparak başlamalarını istedi. Kartal, bu oyun şekliyle taraftarı hemen derbi atmosferine sokacaklarına inanıyor.

Deneyimli teknik adamın takımına, hücum presle kazanılacak topların ardından doğrudan rakip kaleye yönelmeleri talimatı verdiği öğrenildi. 62 yaşındaki çalıştırıcı, erken gol bulmanın da derbinin gidişatını fazlasıyla etkileyeceği görüşünde. İsmail Kartal, bu sayede Beşiktaş’ın direncinin kırılacağına, tribünlerin iyice coşup desteği artıracağına ve kendi oyuncularının da havaya gireceğine inanıyor.

Sarı-Lacivertliler, Sivasspor karşısında rakibin hücumu fazla düşünmemesi ve fazla atak yapamamasına rağmen 2 gol yemişti. İsmail Kartal’ı derbide en çok endişelendiren konunun, hücuma çıkarken kaptırılacak toplar ile savunma arkasına atılacak paslar olduğu kaydedildi.

Semih, Muleka, Rashica gibi hızlı oyuncular nedeniyle Kartal’ın, özellikle bekleri Ferdi ve Samuel’e ileri çıkarken dikkatli olmaları talimatı verdiği öğrenildi. Tecrübeli hocanın ayrıca duran toplar için hem hücum hem de savunma organizasyonları yaptırdığı belirtildi.

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında son yıllarda oynanan maçlarda ilginç bir istatistik ortaya çıktı. Buna göre iki devin randevularında öne geçen takım kolay kolay kaybetmiyor. Son 38 maçta ilk golü atan takım sadece 4 kez mağlup olurken, 21 kez kazandı ve 11 derbide eşitlik bozulmadı. 2 müsabakada ise gol sesi çıkmadı. Ancak geçen sezon Kadıköy’deki derbide Fenerbahçe Valencia ile öne geçse de Beşiktaş 4-2 galip gelmeyi başarmıştı.(Fanatik)

YORUMLAR

  • 0 Yorum