İtalya rekor kırarak son 8'de!

ABONE OL

EURO 2020 son 16 turu maçında İtalya, Avusturya'yı 2-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükselen takım oldu.

EURO 2020'de İtalya ile Avusturya, son 16 turu maçında Wembley'de karşı karşıya geldi. Oynadığı futbolla turnuvanın favori takımlarından gösterilen İtalya, çok zorlandığı maçta Avusturya engelini uzatmalarda 2-1 ile geçti ve adını çeyrek finale yazdırdı.

İki takım da 90 dakika boyunca gol bulamazken Avusturya'nın 65. dakikada Arnautovic ile attığı gol, VAR'dan ofsayt gerekçesi ile iptal edildi.

Uzatmalar hızlı başladı

Normal sürede gol çıkmayınca maç uzatmalara gitti. 90 dakikada istediği futbolu ortaya koyamayan İtalya, uzatmalarda ise adeta kendisine geldi. Maviler, 95. dakikada Chiesa ve 105. dakikada Pessina'nın attığı gollerle rahat bir nefes aldılar.

Avusturya, 114. dakikada Kalajdzic ile farkı bire indirse de kalan dakikalarda başka gol çıkmadı ve İtalya bu sonuçla çeyrek finale yükseldi.

İtalya'dan yeni rekor

Kalesinde 1144 dakikadır gol görmeyen İtalya, böylece ''En uzun süre gol yemeyen takım'' rekorunu kırmış oldu. Bu ünvan, daha önce yine İtalya'ya aitti. 

11 maç sonra gelen gol

Ancak İtalya'nın gol yememe serisi bu maçla sona ermiş oldu. Üst üste 10 maçtır gol yemeden kazanan İtalya, 11 maç sonra kalesini gole kapatamadı.

İtalya, EURO 2020'de çeyrek finalde Belçika - Portekiz eşleşmesinin galibi ile karşılaşacak.