İki finalistin en iyi 5 oyuncusu

EURO 2020'de finalde karşılaşan İtalya ve İngiltere'den performanslarıyla fark yaratan, turnuvadaki en iyi 5 oyuncuyu değerlendirdik.

İki finalistin en iyi 5 oyuncusu
13 Temmuz 2021 - 00:40
İtalya'nın şampiyonluğu ile sonuçlanan EURO 2020'de bazı futbolcular, performansları ile diğerlerinin önüne geçti. Finale çıkan İtalya ve İngiltere'de oynadıkları futbol ile dikkat çeken ve turnuvaya damgasını vuran 5 futbolcuyu sıraladık.

Harry Kane - İngiltere

Grup maçlarında çok etkisizdi ancak neden bu kadar büyük bir futbolcu olduğunu, eleme maçlarından itibaren ortaya koydu. Grup aşaması sonrası attığı 4 gol ve oynadığı futbol ile takımının finale çıkmasını sağlayan isimlerin başında geldi.

Federico Chiesa  - İtalya

Bitmek bilmeyen enerjisi ve hızı ile rakiplerine büyük bir tehlike yarattı. Avusturya karşısında turu getiren golü atan oydu. Finalde de İngiltere savunmasını oldukça yıprattı. Babası büyük bir yetenekti ama şimdiden onu geçmiş gibi gözüküyor.

Luke Shaw - İngiltere

Harika bir turnuva geçirdi. Beklentilerin çok üstündeydi. 3 asist ve 1 gol ile bir sol bekten ne kadar verim alınabilirse onu verdi. Sadece hücumda değil, savunmada da müthiş bir performans ortaya koydu.

Gianluigi Donnarumma - İtalya

UEFA tarafından turnuvanın oyuncusu seçildi. Bunu başaran ilk kaleci olarak da tarihe geçti! Yarı final ve finalde kurtardığı penaltılar ile turnuvada fark yaratan futbolcuların başında geldi.

Leonardo Bonucci - İtalya

Tecrübe konuştu... Turnuva boyunca savunmada zaten mükemmel oynuyordu, finalde de golünü atıp İtalya'ya can verdi. 34 yaşındaki büyük tecrübe, bir kez daha 'Savunma nasıldır, nasıl olmalıdır?' dersini verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum