Ünal Aysal'dan Fatih Terim yorumu

ABONE OL

Galatasaray'ın eski başkanlarından Ünal Aysal, sarı kırmızılı takımın gündemi hakkında konuşurken Fatih Terim için de açıklamalarda bulundu.

2011-2014 yılları arasında Galatasaray'a başkanlık yapan Ünal Aysal, Skorer'e açıklamalarda bulundu. Aysal, Fatih Terim'in ayrılığından yeni teknik direktör Torrent'e Burak Elmas yönetiminden istifalara kadar birçok konuda önemli konulara değindi.

Ünal Aysal'ın öne çıkan sözleri şu şekilde;

Hepimizin bir faydalı olma süreci var bu hayatta, iş hayatımızda, özel hayatımızda. Bu süreçler bittiği vakit ya kendimizi yenileyeceğiz ya da kaybolup gideceğiz. Hocanın da son 3 senelik performansına baktığımız vakit, başarısız geçen bir 3 sene var.

Yönetimin bunu göz önünde tutarak aslında yaptığı tek hata var. Bu seneye başlarken hocayla anlaşmayı uzatmaması gerekirdi. Mantıklı olan buydu. Ancak hocayla 3 senelik bir anlaşma yapıp ondan 5 ay sonra vazgeçmeleri, bence yönetimin gözden kaçırdığı bir detay ama önemli bir detay.

Hocayı değiştirmek gerekiyor muydu?

Hocayı değiştirmek gerekiyor muydu? Bence net bir şekilde değiştirmek gerekiyordu. Çünkü büyük kulüplerin 1 seneden fazla başarısızlığa tahammülü olmaz. 2.sene hakkınız yok. Tolerans 1 senedir. Biz hiçbir zaman kulübün önünde olamayız. Bizi, ismimizi yapan, şöhret kazandıran, cemiyet hayatında saygın bir yer yakalatan, bize bunu veren kendimiz değiliz. Galatasaray Kulübü. Bu başkanın kararıdır. Bu kararı istediği gibi alır, istediği zaman alır.

Torrent'i ben de tanımıyorum

Torrent’i ben de tanımıyorum doğrusunu isterseniz. Biraz araştırdım. 3 sene başarısız olursanız büyük kulüplerde eğer ciddi bir problem var demektir. Böyle bir problem döneminde teknik direktörlük gibi önemli bir pozisyona Fatih hocayı gönderdikten sonra yerine koyacağınız adam çok daha güçlü bir isim, kendisini dünyaca kanıtlamış bir isim olması gerekir.

O yönden bence inşallah Torrent başarılı olur, bunu dileyelim. Ancak Torrent başarılı olmazsa bu sefer gecikmeden karar alması gerekir başkanın. Onu da değiştirip daha iyisini getirip koyması lazım. İlk iki maçta adama tolerans sağlamak lazım. Bilmediği bir takıma ve ülkeye geldi. Ters bir zamanda geldi. Bütün suçları da o kişiye yükleyemezsiniz.