Muslera zirveyi gördü!

Yaklaşık 13 yıldır Galatasaray'da forma giyen Uruguaylı kaleci Fernando Muslera yıllara meydan okuyor. Bu sezon da müthiş bir performans ortaya koyan Muslera, istatistiklerde son 5 yılın zirvesini gördü.

Muslera zirveyi gördü!
29 Nisan 2024 - 10:37
Adım adım 24. şampiyonluğuna yürüyen Galatasaray'da kaptan Fernando Muslera (37) yıllara meydan okuyor. İlerleyen yaşına rağmen formundan bir şey kaybetmeyen Uruguaylı; maç başına yediği gol, kurtarış yüzdesi, topa başarılı çıkma, tehlike engelleme ve kalesini gole kapama karnelerinde son 5 yılının zirvesini gördü.

Avrupa'nın en iyi ikinci eldiveni

Süper Ligde 33 karşılaşmada maç başına 0.6 gol yeme ortalaması tutturan Muslera, kalesine isabet eden şutların %81.4'ünü durdurmayı başardı. Avrupa'nın 5 büyük ligi içerisinde Sommer (İnter) ile en yüksek 2. kurtarış yüzdesine ulaşan 37 yaşındaki eldiven, sadece PSG'den Donnarumma'ya (%84.5) geçildi.

Uruguaylı kaleci, bu sezon bir kez bile hatalı çıkış yapmazken topa başarılı çıkışta 1.1 ile zirveyi gördü. Kalesini 17 kez gole kapatarak kendisine ait rekoru geliştirirken, maç başına tehlike engelleme (1.1) karnesinde de pik yaptı.

(Sabah)

YORUMLAR

  • 0 Yorum