Yaş sadece bir sayıdır! 38'lik Pepe'den müthiş oyun

ABONE OL

Şampiyonlar Ligi'nde Porto, Juventus'u eleyip çeyrek finale adını yazdırırken 38'lik stoper Pepe, performansıyla gençlere taş çıkarttı.

Futbolda yaş sadece bir sayıdır. 38 yaşındaki Pepe, bunun en son örneğini Juventus maçında bizlere bir kez daha gösterdi.

Porto'nun Juventus'a 3-2 yenilmesine rağmen ilk maçta aldığı 2-1'lik galibiyetle çeyrek finale yükseldiği maçta Pepe, savunmadaki hamleleri ile maçın yıldızı oldu.

18 top uzaklaştırma, 12 hava topu

38 yaşındaki Portekizli stoper, maç boyunca 18 kez top uzaklaştırırken bu alanda açık ara sahanın en iyisi oldu. 12 hava topu kazanarak bu alanda da zirvede olan Pepe, %100 hava topu mücadelesi, 2 top çalma ve 2 şut bloklama ile Juventus forvetlerine dur dedi.

Şampiyonlar Ligi'nin en iyi 2. istatistiği

Pepe'nin 18 top uzaklaştırması, 2017'den sonra Şampiyonlar Ligi'nde bu kategorinin en yüksek rakamı oldu. Diego Godin, 4 yıl önce Leicester ile oynanan maçta 19 top uzaklaştırma ile Şampiyonlar Ligi'nin bir maçta en çok top uzaklaştıran oyuncusu olmuştu.

Ronaldo, Pepe'yi görünce duruyor

Öte yandan Pepe ile Cristiano Ronaldo arasındaki istatistik de dikkat çekti. Cristiano Ronaldo, Pepe'ye karşı rakip olduğu maçlarda 299 dakika forma giyerken hiç gol kaydedemedi. Ronaldo, ayrıca 2005'ten sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde bir play-off maçında gol atamadı.