Fenerbahçe'deki kilit 3 isim

Fenerbahçe'de tüm gözler Galatasaray ile oynanacak derbi maçına çevrilmişken sarı-lacivertliler için derbinin kaderini belirleyebilecek 3 ismi mercek altına alıyoruz.

Fenerbahçe'deki kilit 3 isim
26 Eylül 2020 - 02:07 - Güncelleme: 26 Eylül 2020 - 02:37
FUTBOO | Transfer döneminin en görkemli takımlarından biri olan Fenerbahçe, lige özellikle oyun olarak istediği gibi başlayamadı. Sarı-lacivertliler, Galatasaray derbisini kazanarak gidişatı değiştirmek istiyor. 

Fenerbahçe'de Galatasaray derbisi öncesinde maçın kaderini belirleyebilecek 3 futbolcuyu değerlendiriyoruz...

Altay Bayındır

Geçen sezon zaman zaman eleştirilse de ciddi derece gelişim gösteren genç kaleci, derbide kilit isimlerden biri olacak. Geçen sezon Kadıköy'de kaybedilen 3-1'lik maçta birçok kez Onyekuru'ya geçit vermeyerek aslında takımını son dakikalara kadar karşılaşmanın içinde tutmayı başarmıştı.

Derbilerde bir Volkan Demirel geleneği olduğunu vurgulamak gerekiyor. Birçok büyük maça damgasını vuran Volkan'dan sonra bu formayı almak kesinlikle kolay değil. Ancak Altay'a bu mücadelede de fazlasıyla iş düşebilir. Kritik anlarda takımını maçta tutması çok kritik olacak.

Luiz Gustavo

Lig başlamadan önce Galatasaray'ın en zayıf bölgesinin orta saha olduğu düşünülüyordu. Ayrıca Fenerbahçe'nin de en avantajlı tarafı olduğu görülüyordu. Ancak kağıt üstünde değil, her şey sahaya çıkınca ortaya çıkıyor. Sarı-kırmzıılılar, Taylan-Belhanda-Emre Kılınç üçlüsüyle şu anda ligin üstünde bir oyun ortaya koymayı başardı.

Peki Fenerbahçe, bu orta saha gücüne nasıl bir yanıt verecek? İşte buradaki kritik isim Luiz Gustavo olacak. Tecrübeli oyuncu, muhtemel birlikte oynayacağı Ozan Tufan, Tolga Ciğerci ve Mert Hakan Yandaş'ı iyi organize etmek zorunda. Ayrıca her maçtan daha fazla mücadele etmek ve tüm açıkları kapatmaya çalışmak zorunda kalacak. Kariyerinde bunu başarabileceğini çok kez gösterdi. Yine en iyi performansını gösterecek mi göreceğiz.

Mame Thiam

Fenerbahçe'de Vedat Muriqi'in ayrılığı sonrasında gole en yakın isim şüphesiz Mame Thiam oldu. Hazırlık maçlarında dikkat çeken bir performans sergileyen Senegalli futbolcu, ligde ilk iki hafta beklentilerin altında kaldı. Ancak Galatasaray derbisinde hem gol yollarında hem de takım arkadaşlarına boşluk yaratma konusunda daha aktif rol oynamak zorunda. Aksi takdirde ilk 2 maçta iyi takım savunmayı yapmayı başaran Galatasaray'ın duvarını aşmak, bir hayli zor olacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum