Jose Mourinho geri döndü! ''Bitti' diyenlere inat

Kimleri 'Modern futbolun çok uzağında' dedi, kimileri 'Onun dönemi bitti' dedi ama Jose Mourinho, sahada konuşmaya devam ediyor! Mourinho'nun Tottenham'ı Premier League'in zirvesinde...

Jose Mourinho geri döndü! ''Bitti' diyenlere inat
28 Kasım 2020 - 02:10 - Güncelleme: 28 Kasım 2020 - 02:50
FUTBOO | Jose Mourinho geri döndü! Aslında bizce hiç gitmemişti zaten ama bir kesime göre onun dönemi bitmiş, onun futbolu çağ dışı kalmıştı!

Eleştirildi, zaman zaman o alıştığımız performansını gösteremedi ve daha çok eleştirildi. Ancak ‘Special One’ artık tekrar sahnede...

Geçtiğimiz sezon Tottenham’ın başına geçen Jose Mourinho, Pochettino’dan sonra gelmesiyle zorlu bir görevi devralmıştı. O da bunun farkındaydı ve ilk sezon çok inişli çıkışlı geçti. Bu kez bir dezavantajı daha vardı, o da kadrosu. Tottenham her ne kadar üst sıralara oynasa da ne bir Liverpool ne de bir Manchester City gibiydi. İyi oyuncuları olmasına rağmen Mourinho’nun bireysel olarak bakıldığında rakiplerinin gerisinde olduğu açıktı.

Ancak her şeye rağmen Jose Mourinho, 9 hafta sonunda Tottenham’ı Premier League’in zirvesine taşımayı başardı. Manchester City'i yenip liderlik koltuğuna oturdular. Liverpool ile aynı puandalar ancak ‘savunma’ oynattığı söylenen Mourinho’nun takımı averajla lider durumda. Londra temsilcisi Premier League’in en çok gol atan ilk 3 takımı arasında yer alırken, aynı zamanda kalesinde en az gol gören takımı konumunda...
Elebtte Premier League’de işler kolay değil ve daha sezonun başındayız ancak Mourinho önderliğinde Tottenham’ın liderliği herkesi heyecanlandırdı. Özellikle de Jose Mourinho’yu sevenleri.

Akıllarda tek bir soru?

Tottenham’ın liderliği alması ve saha içerisinde de iyi futbol sergilenmesi, akıllara ‘Acaba şampiyonluk gelir mi?’ sorusunu da getirdi. Mourinho çalıştırdığı takımlarda şu ana kadar ikinci sezonları hep çok iyi geçirmiştir.

Porto, Chelsea, Real Madrid ve Inter'deki 2. sezonlarında Mourinho hep şampiyonluk yaşadı. Manchester United'daki ikinci sezonunda da ligi ikinci bitirdiler. Tottenham’da da şampiyonluğu başarırsa, çok büyük bir işe imza atmış olur. Bu belki de ona ‘Çağ dışı’ diyenlere en güzel yanıt olur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum