Aykut Kocaman teknoloji ile geliyor

Tesislerde teknolojiden faydalanma ilk Aykut Kocaman döneminde yapılmıştı. Kocaman’ın geri dönmesiyle birlikte tozlanan teknoloji tekrardan hayata geçiyor.

Aykut Kocaman teknoloji ile geliyor
19 Haziran 2017 - 11:36 - Güncelleme: 19 Haziran 2017 - 11:42

Fenerbahçe’ye geldiği ilk sezonda Avrupa devlerinin kullandığı “Robotic Eye” teknolojisini sarı-lacivertlilere kazandıran Aykut Kocaman, Can Bartu ve Ülker Stadyumu’unun yanı sıra Topuk Yaylası'nda da performans teknolojisini tekrardan kullanacak.

Sözcü’nün haberine göre Kocaman’dan sonra Ersun Yanal’da bu teknolojiyi kullanıp takımı üst seviyelere çıkarmıştı. Daha sonrasında Kartal, Pereira ve Advocaat’ın gereksiz bulduğu sistem, Kocaman’ın geri dönmesiyle birlikte yürürlüğe giriyor.


ROBOTİC EYE SİSTEMİ NEDİR?

Tesise yerleştirilen bu sistem sayesinde oyuncuların verileri arasındaki farklılıklar ortaya çıkıyor. Sistem, idmanlarda ve maçlarda gözlemlenen verileri etkili ve etkisiz olarak ikiye ayırıyor. Futbolcuların koşu mesafelerinin ne kadarının faydalı, ne kadarının faydasız olduğu, hangi hamlede hata yapıldığı ve bunların nasıl düzeltilip faydalı hale getirilebileceği belirleniyor.

TATİLE YAKIN MARKAJ

Öte yandan Aykut Kocaman, tatildeki oyuncularını da uyarmayı ihmal etmiyor. Beslenme ve aktif çalışma konusunda oyuncularını uyaran Kocaman, form konusunun da üzerinde duruyor.

YORUMLAR

  • 1 Yorum