Türkiye - Andorra maçı nerede, ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

EURO 2020 Elemeleri H Grubu'nda 4 maç sonunda ikinci sırada yer alan A Milli Futbol Takımımız beşinci karşılaşmasını Eylül ayında Andorra ile yapacak. Peki Türkiye - Andorra maçı nerede, ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Detaylar haberimizde.

Türkiye - Andorra maçı nerede, ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?
12 Haziran 2019 - 00:29 - Güncelleme: 20 Eylül 2019 - 21:10

EURO 2020 Elemeleri H Grubu'nda 4 maç sonunda ikinci sırada yer alan A Milli Futbol Takımımız beşinci karşılaşmasını yarın akşam Andorra ile yapacak.

Türkiye - Andorra maçı nerede, ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

7 Eylül Cumartesi günü İstanbul'daki Beşiktaş Park'ta oynanacak ve 21:45'te başlayacak karşılaşma TRT 1'den naklen yayınlanacak.

Mücadeleyi İskoçya Futbol Federasyonu'ndan Donald Robertson yönetecek. Sean Carr ve Douglas Potter'ın yardımcı hakem olacağı karşılamanın dördüncü hakemi ise Kevin Clancy olacak.

Muhtemel onbirler:

Türkiye: Mert Günok - Mehmet Zeki Çelik, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan - Emre Belözoğlu, Ozan Tufan - İrfan Can Kahveci, Kenan Karaman, Hakan Çalhanoğlu - Cenk Tosun

Andorra: Gomes - Garcia, Llovera, Lima, Vales, Nicolas - Martinez, Rebes, Cervos - Alaez, Vieira

Averajla ikinci sıradayız

Şenol Güneş yönetiminde elemelere başlayan A Milli Takımımız grupta oynadığı ilk 3 maçı kazandıktan sonra İzlanda'ya yenilmişti.

Andorra ise grupta oynadığı 4 maçı da kaybetti ve gol atamadı.

Grubumuzda Fransa'nın ardından averajla ikinci sırada bulunan Milli Takımımız daha önce Andorra ile oynadığı 2 maçı da kazandı. 7 gol atarken, kalesinde gol görmedi.

Milli Takım'ın 573. maçı

Türk Milli Takımı, 96 yıllık tarihinde 301'i resmi, 271'i özel 572 maçta, biri hükmen olmak üzere 217 galibiyet aldı, 133 defa berabere kaldı, 222 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, 244'ü deplasmanda, 248'i evinde, 80'i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten toplam 754 gol attı, kalesinde 822 gol gördü.

A Milli Takım, bugüne kadar 88 farklı ülke milli takımıyla mücadele etti. Milliler, 572 karşılaşmanın 491'ini Avrupa, 32'sini Asya, 23'ünü Amerika, 23'ünü Afrika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Emre dalyaya hazırlanıyor

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu bu karşılaşmada forma şansı bulursa 100. kez A Milli olacak.

Milli Takımımız kendi sahasında oynadığı son 6 maçın 5'ini kazandı.

Rakibimiz Andorra deplasmanda oynadığı son 14 maçta galibiyet alamadı.

Cengiz ve Oğuzhan kadrodan çıkartıldı

2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde 7 Eylül'de İstanbul'da Andorra ve 10 Eylül'de deplasmanda Moldova ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Şenol Güneş, aday kadroyu belirledi.

Roma'ya transfer olan Mert Çetin ile Trabzonsporlu Abdulkadir Parmak, ilk kez ay-yıldızlı ekibin aday kadrosuna davet edildi.

Sakatlıkları bulunan Burak Yılmaz, Hasan Ali Kaldırım, Emre Taşdemir, Ozan Kabak, Abdülkadir Ömür ve Caner Erkin ise kadroda yer almadı.

Milli Takım antrenmanında sakatlanan Oğuzhan Özyakup da aday kadrodan çıkartıldı.

Andorra'da savunma oyuncusu Jordi Rubio cezalı olduğu için bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

28 oyuncunun yer aldığı kadro şu şekilde:

Kaleci: Mert Günok, Sinan Bolat, Gökhan Akkan, Uğurcan Çakır

Defans: Mehmet Zeki Çelik, Nazım Sangaré, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Yıldırım Mert Çetin, Umut Meraş, Emre Kılınç

Orta saha: Efecan Karaca, Abdulkadir Parmak, Dorukhan Toköz, Emre Belözoğlu, İrfan Can Kahveci, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Yunus Mallı, Yusuf Yazıcı, Deniz Türüç, Hakan Çalhanoğlu

Forvet: Cenk Tosun, Güven Yalçın, Enes Ünal, Kenan Karaman

Andorra'nın kadrosu da açıklandı

Andorra'da ise teknik direktörü Koldo Alvarez tarafından belirlenen 25 kişilik aday kadroda şu oyuncular bulunuyor:

Kaleciler: Jose Antonio Gomes (Inter Escaldes), Francisco Pires (Santa Coloma), Iker Alvarez de Eulate (Villarreal)

Defans: Emili Garcia (Inter Escaldes), Marc Garcia (Granollers), Ildefons Lima (Inter Escaldes), Max Llovera (Granollers), Jesus Rubio (Santa Coloma), Jordi Rubio (Santa Coloma), Moises San Nicolas (Santa Coloma)

Orta saha: Joan Cervos (Andorra), Ludovic Clemente (Andorra), Sebas Gomez (Engordany), Cristian Martinez (Inter Escaldes), Sergio Moreno (Inter Escaldes), Marc Pujol (Inter Escaldes), Marc Rebes (Santa Coloma), Víctor Rodriguez (Santa Coloma), Marc Vales (Sandefjord), Marcio Vieira (Monzon), Marc Ferrer (UE Engordany)

Forvet: Jordi Alaez (Santa Coloma), Alex Martinez (Andorra), Aaron Sanchez (Engordany), Ricar Fernandez (Andorra) 

Grubumuzda iki maç daha var

7 Eylül Cumartesi günü H Grubu'nda iki karşılaşma daha oynanacak.

İzlanda - Moldova ile TSİ 19:00'da, Fransa - Arnavutluk ile TSİ 21:45'te karşı karşıya gelecekler. İki karşılaşma da S Sport 2 kanalından naklen yayınlanacak.

Grubumuzdaki puan durumu ve fikstür şu şekilde:


YORUMLAR

  • 0 Yorum