Vardar Fenerbahçe'yi şok etti

Fenerbahçe, Vardar ile oynadığı Avrupa Ligi play-off maçında umduğunu bulamadı. Fenerbahçe pozitif bir futbol oynamasına rağmen golü bulamadı. Vardar, Fenerbahçe karşısında 2-0 galibiyet ile Kadıköy'deki maç öncesinde avantajlı bir skor elde etti.

Vardar Fenerbahçe'yi şok etti
17 Ağustos 2017 - 22:33 - Güncelleme: 18 Ağustos 2017 - 12:43

Editör: Mehmet BAŞKAN

Fenerbahçe Vardar karşılaşmasında Fenerbahçe baskılı başladı. 8. Dakikada Ahmet Han’a Hasan Ali’nin akıl dolu pasında Vardar savunması Ahmethan’ın son vuruşu yapmasına izin vermedi.

Sağ kanatta Şener ve Dirar arasındaki uyum, Fenerbahçe’nin sağ kanattan da atağa çıkabilmesinde etkili oldu.

Mehmet Topal ve Josef’in orta sahada kısır bir oyuna neden olmaması için Mehmet Topal stoperde Skertel’in yanına çekildi. Fenerbahçe orta sahasının paslarında etki etti.

 

Fenerbahçe maçın ilk 15 dakikasında Makedon ekibine pozisyon vermedi. Fenerbahçe uzun bir süre sonra oyuna etkili başladı. Sadece ilk 15 dakikada Ahmethan Köse ile 3 pozisyona girdi.

Vardar golü buldu

Vardar maçın 20 dakikasında savunmada bulduğu açığı değerlendirdi. Tigran, Vardar adına golü atan futbolcu oldu.

Golden sonra 6 dakika boyunca Fenerbahçe hücum organizasyonlarında kısır kaldı. Fenerbahçe oyuncuları golün etkisinden çıkamadı.

 

30 dakika boyunca Vardar yalnızca bir kere kaleye gelmeyi başardı. O pozisyon ile Skertel’in ayağı kayınca gol ile sonuçlandı.

34. dakikada Şener’den harika bir pas ve sağ cepheden kaleyi gören Alper, kaleye vurdu ve kaleci topu kornere çeldi.

Valbuena ilk yarı boyunca sahada adım atmadık yer bırakmadı. Zaman zaman sağ kanada geçerek kanatta pozisyon üretmeye çalıştı.

Valbuena sorumluluk alıyor

Valbuena ilk yarı boyunca sahada adım atmadık yer bırakmadı. Zaman zaman sağ kanada geçerek kanatta pozisyon üretmeye çalıştı. Fenerbahçe uzun zaman sonra Vardar maçında etkili paslar yapabildi. Özellikle Valbuena, Şener ve Alper Potuk sorumluluk aldı.

43. dakikada Alper Potuk’un şutu Ahmethan Köse’de döndü. Fenerbahçe’nin maç boyunca bulduğu en net pozisyondu. Sonrasında ise maçın hakemi ofsayt bayrağını kaldırdı.

Hakem kayıp zaman oynatmayarak ilk yarıyı erken bitirdi.

Ahmethan Köse umut verdi

Fenerbahçe’de Ahmethan Köse umut verdi. Pozisyon alma ve topsuz alan çalışması halinde gelecekte Fenerbahçe’nin santrafor mevkisinde önemli bir aktör olacağının sinyallerini verdi. Pivot santrafor rolüne yatkın olan Ahmethan Köse, Fenerbahçe’nin gelecekteki oyuncularından olabileceğini göstermeye çalışıyor.

Fenerbahçe ikinci yarının ilk 15 dakikasında bir etkili atak gerçekleştirdi. Fenerbahçe, Vardar’ın savunmasını geçmeyi 60 dakika boyunca başaramadı.

Soldado ilk kez Fenerbahçe forması giydi

60. dakikada Roberto Soldado oyuna girmek için hazırlanmaya başladı. Fenerbahçe’nin yeni transferi, ilk kez Fenerbahçe forması giydi. 64. Dakikada Roberto Soldado ilk kez Fenerbahçe forması ile oyuna girdi. Ahmethan Köse kenara gelirken, deneyimli golcü oyuna girdi.

Roberto Soldado oyuna girdikten sonra etkisini göstermeye başladı. Aykut Kocaman golü bulmak için Aatıf’ı da oyuna almayı planlıyor. Aatıf kenarda ısınmaya başladı.

Aatıf oyuna girdi

Fenerbahçe sol kanatta topu Valbuena’ya yeteri kadar ulaştırmadı. Soldado oyundayken Valbuena’nın topla buluşması, Fenerbahçe’ye golü getirebilirdi. 71. Dakikada Aatıf oyuna girerken Şener Özbayraklı oyundan çıkan futbolcu oldu.

Fenerbahçe tüm hücum silahlarını kullanmayı hedefliyor. Kalan 20 dakika Fenerbahçe için risk alma dakikaları oluyor.

Maçın son anlarında Vardar savunmada boşluklar bulmaya başladı. 77. dakikada skorun 2-0 olmaması büyük bir mucizeydi.

 

Fenerbahçe'de oyuna Isla da girdi. Ozan Tufan vasatı geçemedi ve Aykut Kocaman tarafından oyundan çıkarıldı. Fenerbahçe pozitif bir futbol oynamasına rağmen bir türlü golü bulamadı. Soldado'nun Ozan'a attığı topta Ozan topu kalecinin üzerine vurdu

89. dakikada Vardar'ın Grncarov ikinci sarı karttan oyundan atıldı. Kalan sürenin az olması, Vardar'ın 10 kişi kalmasını etkisiz hale getirdi.

90+2'de Mehmet Topal'ın hiçbir tehlike yokken ters kafası sonucu top ağlar ile buluştu. Vardar, Fenerbahçe karşısında 2-0 öne geçti. Josef de Souza maçın son dakikasında rakibine vurması sonucunda doğrudan kırmızı kart gördü.

Fenerbahçe, Makedonya deplasmanında 2-0 mağlup oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum