Ve Galatasaray Belhanda ile 4 yıllık imza attı

Sarı-kırmızılılar kulübü dinamo Kiev’le anlaştığı Faslı yıldızla sonunda sözleşmeyi imzaladı. 4 yıllık imza atan Younes Belhanda pazartesi günü İstanbul’a gelecek.

Ve Galatasaray Belhanda ile 4 yıllık imza attı
23 Haziran 2017 - 17:48

Galatasaray, bir süredir transferi için çalışmalar sürdürdüğü Faslı Younes Belhanda’da mutlu sona ulaştı. Sarı-kırmızılıların 27 yaşındaki santrfor ile 4 yıllık sözleşme imzaladığı öğrenildi.

Geçen sezon Fransa Ligue 1 ekibi Nice’te kiralık olarak oynayan ve bonservisi Dinamo Kiev Kulübü’nde bulunan yıldız oyuncu için devreye son anda İspanyol takımı Sevilla girmişti. Ancak Sevilla’nın aradan çıkması üzerine Galatasaray, imzaları atarak transferi gerçekleştirdi.

BONSERVİS BEDELİ 8 MİLYON EURO

Dinamo Kiev’in bonservis bedelini 8 milyon Euro olarak belirlediği Belhanda’nın yıllık 3.2 milyon Euro ücret alacağı iddia edildi.

Futbol kariyerine 2009-2010 sezonunda Fransa Ligue 1 ekibi Montpellier’de başlayan Younes Belhanda, burada 4 yıl forma giydi.

2013-2014 sezonunda transfer olduğu Dinamo Kiev’de de üç yıl oynayan Faslı yıldız, 2015-2016 sezonunun devre arasında Schalke’ye kiralık olarak gönderildi.

NICE’TE KİRALIK OYNADI

Belhanda geçen sezon da kiralık oynadığı Nice’te 36 maça çıkarken 3 gol 6 asistlik bir performans sergiledi.

Faslı yıldızın pazartesi günü İstanbul’a geleceği ve sağlık kontrolünden geçirildikten sonra basın önünde imza törenine katılacağı öğrerildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum